ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλακίστηκαν Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τζοχατζοπούλου

Αποφυλακίστηκαν Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τζοχατζοπούλου

Ούτε μία εβδομάδα δεν έκατσαν στη φυλακή η σύζυγος και η κόρη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας

Έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου – Συνυπολογίστηκε και ο χρόνος εγκλεισμού της Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου επέστρεψαν στη φυλακή, μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.

Πέντε μέρες μετά, σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, οι δύο γυναίκες αποφυλακίστηκαν από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα στη Θήβα.

Η σύζυγος (σ.σ τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί το διαζύγιο) του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου αλλά και επειδή εξέτισε μέρος της ποινής της στο Δρομοκαΐτειο αποφυλακίστηκε σήμερα λίγο πριν τις 16:00 το απόγευμα.

Η Βίκυ Σταμάτη μόλις την περασμένη Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου επέστρεψε στη φυλακή και σήμερα αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα του Ελαιώνα Θηβών, όπου την περίμενε ένα ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε και αποχώρησε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη αποφυλακίστηκε καθώς είχε εκτίσει μέρος της ποινής της στην οποία συνυπολογίστηκαν και οι μέρες κράτησής της στο Δρομοκαΐτειο, που σύμφωνα με τον νόμο κάθε ημέρα μετρά για δύο.

Ως εκ τούτου, με βάση και τον νόμο Παρασκευόπουλου η Βίκυ Σταμάτη αιτήθηκε και τελικά έγινε δεκτό το αίτημα για την αποφυλάκισή της.

Για την ιστορία, η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζοπούλου μόλις την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 8 ετών από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αδίκημα που αφορά στην υπόθεση των χρυσών μιζών από εξοπλιστικά προγράμματα με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου είχε οδηγηθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στη Θήβα την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου και μόλις σήμερα εξήλθε του σωφρονιστικού καταστήματος, καθώς έγινε δεκτή η αίτησή για την υπό όρους απόλυσή της, με την αιτιολογία ότι πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων