ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Η ΕΕ, η ανισότητα και οι τράπεζες στο στόχαστρο του Θεσσαλονίκης Ανθίμου (video)

Η ΕΕ, η ανισότητα και οι τράπεζες στο στόχαστρο του Θεσσαλονίκης Ανθίμου (video)

Ισονομία προς όφελος του λαού από πλευράς Πολιτείας αλλά και δίκαιη μεταχείριση από την Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε από άμβωνος σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.

Ο Παναγιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης και αρχικά επανέλαβε ότι θα είναι συμφορά αν γκρεμιστεί ο φράχτης στον Εβρο. Είπε συγκεκριμένα: «Το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο με τους Μουσουλμάνους. Οι Τούρκοι δεν τους ενδιαφέρει να βοηθήσουν του Σύριους γιατί πολλοί από αυτούς είναι Χριστιανοί. Οι Μουσουλμάνοι πρόσφυγες όμως, αν περάσουν από τον Εβρο θα κατασκηνώσουν εκεί, για να χάσουμε άμεσα την περιοχή αυτή. Ο πρωθυπουργός το διόρθωσε προχθές και είπε πως δε θα χαλάσει το φράχτη. Μας ζητήθηκε να παραμείνουν στην Ελλάδα 50.000 πρόσφυγες. Μεθαύριο θα μας ζητήσουν 100.000. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι και όχι να κάνει η Ελλάδα πάνω από τις δυνάμεις της. Αν ήθελαν οι Ευρωπαίοι το θέμα θα λυνόταν αμέσως».

Εκανε εκτενή αναφορά και στην οικονομική κρίση και τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον κόσμο: «Πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας για να κατορθώσουμε να διασωθούμε με υπομονή, με πείσμα αλλά πάντα ειρηνικά. Δε γίνεται ορισμένοι να μην έχουν τα βασικά και ορισμένοι να ζουν στα πλούτη. Πρέπει το κράτος να αποβλέπει στην ικανοποίηση των αναγκών των ανθρώπων με ίσα δικαιώματα».

Ο Παναγιώτατος καταδίκασε το πρόσφατο περιστατικό βίας εναντίον του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου και ζήτησε διάλογο και κατανόηση. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τη στάση των τραπεζών, αφού ορισμένες φορές, όπως είπε, αποφάσεις δε λαμβάνονται στην Αθήνα αλλά στις Βρυξέλλες.

πηγη ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Σχετικές ειδήσεις