ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Υποδοχή της «Παναγίας της Ξενιάς» στις Σέρρες

Υποδοχή της «Παναγίας της Ξενιάς» στις Σέρρες

Η Εκκλησία των Σερρών φιλοξενεί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών το θαυματουργό εκτύπωμα της Παναγίας Ξενιάς, προερχόμενο από την παλαίφατη, ομώνυμη Ιερά Μονή στον Αλμυρό Μαγνησίας.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ξενιάς την οποία εκόμισε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Νοεμβρίου, μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης, έμπροσθεν της πλατείας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών.

Τό ιερώτατο θεομητορικό εικόνισμα υποδέχθηκε σύσσωμος ο ιερός κλήρος της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής των Σερρών με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, οι αρχές του τόπου καθώς και πλήθος ευσεβών χριστιανών που προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει την χάρη και την ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου.

Ο Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή της ιεράς Εικόνος, συγχοροστάτησε μετά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ. Κυριακού και Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου στη δοξολογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ομίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα για τήν φιλόστοργη παρουσία και σκέπη της Παναγίας μας στην ζωή μας και ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, για την μεγίστη ψυχοστηρικτική αυτή ευλογία, της μεταφοράς στην πόλη των Σερρών, της ιεράς και χαριτοβρύτου εικόνος της Παναγίας Ξενιάς.

Ευχαριστίες επίσης απηύθυνε προς τον Σεβ. Ναζαρέτ κ. Κυριακό για την ευλογητή συμπροσευχητική του παρουσία.

Στην αντιφώνηση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες για την λαμπρή υποδοχή της ιεράς εικόνος.

Επεσήμανε πως η Υπεραγία Θεοτόκος είναι το κατ’ εξοχήν πρότυπο ελευθερίας και χαράς, φωτεινό παράδειγμα πρόθυμης υπακοής στο θέλημα του Θεού, θυσιαστικής διακονίας και ταπεινόφρονης σιωπής που χαρίζουν στον άνθρωπο της σύγχρονης τυραννικής εποχής το βίωμα της αληθούς και υγιούς ελευθερίας.

«Η ελευθερία στην οποία νομίζουμε ότι μας οδηγούν οι δρόμοι μακριά από τον Θεό είναι αντικατοπτρισμός της αληθινής ελευθερίας και χαράς που μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος μόνο κοντά στον Θεό δια της Θεοτόκου'', κατέληξε ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, ενώ οι Σεβ. Αρχιερείς μετέβησαν στη Στέγη του Συλλόγου Θεσσαλών Νομού Σερρών ‘’Παναγία Ξενιά’’ όπου ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων.

Ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου για την ουσιαστική και καρδιακή αφοσίωσή τους στην Προστάτιδα της Θεσσαλικής γής, ‘’Παναγία Ξενιά’’ και ευχήθηκε εγκαρδίως προς όλους πλούσια την θεομητορική προστασία και σκέπη.

Να σημειωθεί πως η Ι.Εικόνα της ''Παναγίας Ξενιάς'' θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ι.Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών μέχρι το πρωϊ της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς αγιασμό των πιστών.

Σχετικές ειδήσεις