ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άνθιμος: Ο λαός είναι τυφλός εξαιτίας της απεργίας των ΜΜΕ (video)

Άνθιμος: Ο λαός είναι τυφλός εξαιτίας της απεργίας των ΜΜΕ (video)

O Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος από τον Ιερό Ναό του Πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου αναφέρθηκε στην είσοδο του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Ωστόσο, έκανε αναφορά και στην τρέχουσα επικαιρότητα και στάθηκε στην απεργία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που όπως τόνισε, έχει αφήσει το λαό απληροφόρητο για τις εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, όπως διαβάζουμε στο vimaorthodoxias.gr.

Ο Παναγιώτατος είπε συγκεκριμένα: «Αισθανόμαστε ορισμένες φορές, με όσα συμβαίνουν γύρω μας, ανίσχυροι. Η ισχύς κρίνεται στο τέλος, ποιος πάει κοντά στον Θεό. Πρέπει να έχουμε μέσα μας πίστη, ταπείνωση και αγάπη. Σήμερα η μέρα πρέπει να είναι αφιερωμένη στην εκκλησία μας. Πρέπει να έχουμε γνώμη, να την πούμε, να διεκδικήσουμε αυτό που είναι σωστό και δίκαιο για το λαό μας. Αλλά όλα τα πράγματα έχουν γίνει άνω κάτω. Αυτή η σιωπή των ΜΜΕ τόσες ημέρες που πάει να επεκταθεί μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη είναι πάρα πολύ άσχημο στοιχείο της εθνικής και της κοινωνικής ζωής. Εχουμε χάσει την επαφή μας με την πραγματικότητα. Δεν ακούμε αυτά που συμβαίνουν. Ο λαός είναι τυφλός από πλευράς ενημέρωσης. Λίγο φως, λίγο αλήθεια, λίγη παρουσία. Που είναι οι βουλευτές μας, να φανούν, να μιλήσουν στο λαό; Οι ευθύνες δεν είναι μόνο στο λαό, αλλά και σε εκείνους που έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν το λαό όπως εν προκειμένου με αυτή τη μαυρίλα της ενημέρωσης. Ότι τα πράγματα είναι δύσκολα το ξέρουμε. Δεν ξέρουμε τα αποτέλεσμα των διεργασιών μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. τις ημέρες αυτές. Ο λαός δεν το ξέρει».

Τέλος, για το προσφυγικό ζήτημα και τη στάση των Ελλήνων εξέφρασε την πάγια τακτική του αναφέροντας: «Να συνεχίσουμε προσευχόμενοι πιστεύοντας στον Θεό αλλά και με πνεύματα προσφοράς στην πατρίδα μας. Δε θέλω να δικαιωθώ, αλλά η διασπορά όλων των ξένων που ήρθαν και είναι από την Ειδομένη μέχρι τη Μυτιλήνη, τη Θράκη και σε εμάς εδώ δίπλα με ανησυχεί. Πως θα κολλήσει αυτό το πράγμα; Δεν κάναμε κακώς που έχουμε ανοικτές τις πόρτες, αλλά πρέπει αυτή η πράξη της θυσίας να εφαρμοστεί κατά τρόπο που δε θα θίξει την ακεραιότητας της Ελλάδας. Φεύγουν οι δικοί μας νέοι στο εξωτερικό και εδώ μπαίνουν άλλοι. Τι θα γίνει; Ο Θεός θα αμείψει τους Ελληνες πολίτες όλους που προσφέρθησαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς. Θέλουμε να κρατήσουμε την πατρίδα μας, αλλά να μείνει με την υπόσταση που έχει από το 1821 και σήμερα. Οσοι δε θέλουν να είναι πιστοί, δικαίωμά τους. Εμείς θα προσευχόμαστε για όλους».

Σχετικές ειδήσεις