Αμερικής Δημήτριος για τις απουσίες στην Πανορθόδοξη: H σκιά τους είναι πάρα πολύ αδύνατη

Αμερικής Δημήτριος για τις απουσίες στην Πανορθόδοξη: H σκιά τους είναι πάρα πολύ αδύνατη

Οι ιεράρχες δεν πρέπει να μείνουν κλεισμένοι στα καθαρώς εκκλησιαστικά θέματα δήλωσε στο ΡΙΚ ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος αναφερόμενος στα θέματα που συζητούνται στο περιθώριο των εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδοξίας.

Πρέπει οι συμμετέχοντες να φανούν πρακτικοί διότι όπως είπε, οι άνθρωποι πεινάνε, διψάνε, έχουν δυσκολίες.

Ο ίδιος, είπε, όπως και άλλοι προκαθήμενοι, μιλούν απλά, καθαρά στο λαό του Θεού. Όχι μόνο στους ανθρώπους που πιστεύουν αλλά σ’ όλους τους ανθρώπους που ζούνε σε αυτό το ωραίο δημιούργημα που λέγεται πλανήτης, που έχουνε τόσες δυσκολίες. Αν τους δώσουμε τα δικά μας θεολογικά προβλήματα θα μας πουν ευχαριστούμε πάρα πολύ αλλά δεν μας άγγιξε τίποτα απ’ αυτά που είπατε.

Στο ΡΙΚ μίλησε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος. Ανέφερε πως οι συζητήσεις των προκαθημένων και των ιεραρχών γίνονται σε ένα πολύ δυνατό σώμα, με τρόπο που συνδυάζει την επιστημονικότητα, την ακρίβεια, αλλά και την ποιμαντική διάσταση. Όπως είπε, «λέμε και κάνουμε πράγματα τα οποία αποβλέπουν στο τί είναι καλύτερο για το λαό, τον οποίο διακονούμε». Σημείωσε πως «το θέμα είναι να είμαστε η φωνή του Χριστού σε ένα μεταβαλλόμενο κόσμο. Οι διαφορές είναι τεράστιες και ταχύτατες και η Εκκλησία πρέπει να έχει την ευαισθησία να ανταποκρίνεται σε αυτά. Δεν είναι πάντα εύκολο».

Ο Αμερικής Δημήτριος ερωτηθείς για τη σκιά που φαίνεται να αφήνει η απουσία τεσσάρων Εκκλησιών από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, απάντησε πως «η σκιά είναι πάρα πολύ αδύνατη, όταν το φως του ηλίου είναι πάρα πολύ δυνατό». Πρόσθεσε πως είναι μια σκιά η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί, αλλά η οποία στην ουσία κάνει ωραιότερο το φως του ήλιου, όπως διαβάζουμε στο www.vimaorthodoxias.gr.