Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας

Newsbomb

Με λαμπρότητα τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Συνοδική Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται η αναστήλωση των Εικόνων.

Ρεπορτάζ Κάτια Τσιμπλάκη

Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης

Στη Θεία Λειτουργία, συμμετείχαν επίσης μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) και εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσερχόμενος στη μητρόπολη Αθηνών άναψε ένα κερί και λίγα λεπτά αργότερα διάβασε το Σύμβολο της Πίστεως.

Τον πανηγυρικό της ημέρας διάβασε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είναι μέλος της ΔΙΣ. Ο κ. Ιγνάτιος είπε, στην ομιλία του, ότι το κεντρικό πρόσωπο της σημερινής εορτής είναι ο άνθρωπος. Πρόσθεσε δε ότι η Ορθοδοξία υπερασπίζεται διαχρονικά τον άνθρωπο.

Στη Μητρόπολη Αθηνών έδωσαν το παρόν τους, μεταξύ άλλων, αρχηγοί και ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου και ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ κ. Θ. Φορτσάκης.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παραθέσε γεύμα στα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Σημειώνεται ότι την Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Ορθοδοξία εορτάζει την αναστήλωση των Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843 από την Αυτοκράτειρα Θεοδώρα, τον υιό αυτής Μιχαήλ τον Γ’ και τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Μεθόδιο τον Ομολογητή.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved