Οι Εύζωνες στην ακολουθία του Ακαθίστου Υμνου στον Αγ. Θωμά της Νέας Ιερσέης (video)

Newsbomb

Το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς συμμετείχε στην ακολουθία του Ακάθιστου Υμνου, που τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης χοροστατήσαντος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου και προκάλεσαν τον θαυμασμό των ομογενών που είχαν κατακλύσει το ναό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο αντιπλοίαρχος Αθανάσιος Νοταράς, οι πρώην και νυν τελετάρχες της παρελάσεως Δρ Σπύρος και Δρ Αμαλία Σπυρέα, Δημήτριος και Γεωργία Χαλάκου, αντίστοιχα, η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ με επικεφαλής τον πρόεδρο Νικόλαο Σπηλιώτη.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη μεγαλώνυμη κοινότητα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των ομογενών και εστίασε την προσοχή του στα διαχρονικά μηνύματα της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Παράλληλα, συνεχάρη τους ομογενείς για την αγάπη τους για την Ελλάδα και την υπερηφάνεια για την ελληνική τους καταγωγή και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με μεγαλύτερη αφοσίωση τον αγώνα για τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και την προάσπιση των συμφερόντων της Ομογένειας και του έθνους.

Ο Δρ Κούτρας επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ομογένειας της Φιλαδέλφειας για την Εθνική Παλιγγενεσία και κάλεσε τους ομογενείς να συμμετάσχουν στην παρέλαση της Κυριακής και όλοι μαζί έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος καλωσόρισε τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο γιατί για δεύτερη συνεχή χρονιά το άγημα των Ευζώνων συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Ομογένειας της Φιλαδέλφειας για την Ελληνική Παλιγγενεσία.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Χωριάτης, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των ομογενών σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η κοινότητα ξεκινώντας από το προηγούμενο Σάββατο μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των 50χρονων της κοινότητας και ότι «όλες οι εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν θα έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ολοκλήρωση των έργων για την αλλαγή της πρόσοψης του ναού».

Υπογράμμισε ακόμη, ότι την τελευταία δεκαετία αξιώθηκαν να ανακαινίσουν όλους τους χώρους και τον ναό και ότι η αλλαγή της πρόσοψης «αποτελεί το δώρο των ομογενών του Τσέρι Χιλ προς τον Αγιο Θωμά για τα 50χρονα».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, ο κ. Χωριάτης τόνισε ότι θα διοργανωθούν εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και ότι το επίσημο δείπνο για την 50ή επέτειο θα παρατεθεί την 1η Οκτωβρίου στο εστιατόριο «Αδέλφια» στο Μπέντφορντ της Νέας Ιερσέης.

ΠΗΓΗ/ΦΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved