Σκοπιανό: Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου υπό τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Newsbomb

Σκόπια | Ιερά Σύνοδος:Από τις 10 το πρωί της Παρασκευής (26/01/2018) συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεκλήθη εκτάκτως υπό τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης και εν όψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα και έχει ως κύριο θέμα συζήτησης την ονομασία των Σκοπίων.

Υπενθυμίζεται πως η προηγούμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ είχε αποφασίσει πως είναι αδιαπραγμάτευτη η μη χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγων του, αλλά ως προς τα συλλαλητήρια ο κ. Ιερώνυμος είχε πάρει θέση κατά της διοργάνωσής τους.

Διαβάστε επίσης:

Τη θέση του προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας αψήφησε τόσο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, όσο και άλλοι οκτώ ιεράρχες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, οι τοποθετήσεις των οποίων αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Χαρακτηριστική ήταν, άλλωστε, η δήλωση του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης, Παύλου, ο οποίος χαρακτήρισε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ως «φωνή λαού».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved