ΕΡΓΑΣΙΑ

Νέο σοκ: Κύρια σύνταξη 80 ευρώ και 23 ευρώ επικουρική!

Νέο σοκ: Κύρια σύνταξη 80 ευρώ και 23 ευρώ επικουρική!

Ενδεικτική του τι θα επακολουθήσει και με τι βρίσκονται αντιμέτωποι χιλιάδες συνταξιούχοι η απόφαση για τη σύνταξη γυναίκας, η οποία καλείται να ζήσει με 80 ευρώ κύρια σύνταξη, μετά από 20 χρόνια εργασιακού βίου!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο Π. ΧΑΪΚΑΛΗΣ ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η 62χρονη γυναίκα η οποία υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης μετά από 20 έτη ασφάλισης βάσει της συνταξιοδοτικής απόφασης από το ΙΚΑ, δικαιούται 80 ευρώ κύρια σύνταξη και 29,22 επικουρική!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ασφαλισμένη ανέμενε μεν μικρή σύνταξη λόγω του ότι η συνταξιοδότησή της ήταν πρόωρη, ωστόσο αυτό που έμαθε είναι ότι έπεσε θύμα της εγκυκλίου Χαϊκάλη, της μοναδικής μάλιστα που υπέγραψε ως υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.


Μάλιστα, αν δεν εφαρμοζόταν αναδρομικά ο νόμος 4336/ 2015 η συγκεκριμένη ασφαλισμένη θα έπαιρνε κύρια σύνταξη 340 ευρώ και επικουρική 85, ωστόσο τώρα καταδικάστηκε σε ένδεια για τα επόμενα πέντε χρόνια της ζωής της, μέχρι να συμπληρώσει τα 67.

Η 62χρονη προσέφυγε και στον Συνήγορο του Πολίτη διαμαρτυρόμενη γιατί η αναδρομική εφαρμογή αυτής της απόφασης, την «εγκλώβισε» και αν το γνώριζε θα παρέμενε στην εργασία της για πέντε χρόνια ακόμα.

Σχετικές ειδήσεις