ΕΘΝΙΚΑ

Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο - Μαξίμου: Αυστηροποιείται η φύλαξη των συνόρων στον μέγιστο βαθμό

Έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο - Μαξίμου: Αυστηροποιείται η φύλαξη των συνόρων στον μέγιστο βαθμό
INTIME NEWS

Όπως τονίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, η «Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα».

«Μετά τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ, η Αθήνα είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», διευκρινίζεται από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο, την ώρα που ο ΑΓΕΕΘΑ ετοιμάζεται να πάει στον Εβρο και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης οδεύει προς την Μυτιλήνη.

Στον Έβρο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα επισκεφτεί συγκεκριμένα σημεία της μεθορίου. Ήδη έχουν δοθεί εντολές για «λελογισμένη ενίσχυση των δυνάμεων» όπου χρειαστεί. Οι στρατιωτικές δυνάμεις θα συνεργαστούν με την αστυνομία σ΄ ό,τι χρειαστεί προκειμένου το μήνυμα να είναι σαφές και καθαρό: Μήνυμα όχι μόνο προς την Τουρκία αλλά και προς τους Ευρωπαίους.

Ενίσχυση θα υπάρξει και στη θάλασσα, όπου η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι πιο περίπλοκη. Το μήνυμα είναι σαφές, η Ελλάδα προτίθεται να αντιδράσει και με τα μέσα του διαθέτει, αλλά και ζητώντας τη συνδρομή της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Εικόνες σοκ στα ελληνοτουρκικά σύνορα: Εκατοντάδες μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα

Την Πέμπτη (27/02) κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας απείλησαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες και μετανάστες, για να περάσουν στην Ευρώπη.

«Μαζεύοντας» τις δηλώσεις τους, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, έκανε νέα δήλωση, εξηγώντας ότι, «η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή προσφύγων από την Ιντλίμπ στα σύνορά της».

Δείτε φωτογραφίες στη Galllery:

Σύμφωνα με το CNN Turk, στο άκουσμα της είδησης το βράδυ της Πέμπτης περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στην Αδριανούπολη περπατώντας, με στόχο να περάσουν τα σύνορα και να περάσουν στην Ελλάδα. Ήταν άνθρωποι από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ, το Μαρόκο και το Πακιστάν.

Eικόνες εκατοντάδων ανθρώπων, που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τα ελληνικά εδάφη, μεταδόθηκαν από τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Συρία: 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ιντλίμπ

Συνολικά 33 άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας σκοτώθηκαν στον αεροπορικό βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν εναντίον τους συριακές κυβερνητικές δυνάμεις την Πέμπτη στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής επαρχίας Χατάι, ο Ραχμί Ντογάν.

Ο Ντογάν πρόσθεσε ότι ουδείς από τους δεκάδες άλλους τούρκους στρατιωτικούς που τραυματίστηκαν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός και ατομική ευθύνη: Ο ιός εξαπλώνεται όταν τον κρύβουμε

Σχετικές ειδήσεις