ΕΘΝΙΚΑ

Προειδοποίηση Δένδια: Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε στον Έβρο

Προειδοποίηση Δένδια: Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε στον Έβρο

Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε, επισημαίνει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σχολιάζοντας την απομάκρυνση των μεταναστών από την περιοχή του Έβρου και υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα του σχεδίου της Ελλάδας απέναντι στην ασύμμετρη απειλή.

«H Ελλάδα απέδειξε στον Έβρο ότι με σχέδιο και ενότητα μπορεί να δρα αποτελεσματικά έναντι της εκμετάλλευσης ανθρώπινων ζωών και της χρησιμοποίησής τους ως ασύμμετρης απειλής κατά της χώρας μας και της ΕΕ», σημειώνει ο κ. Δένδιας.

«Δεν εφησυχάζουμε, αλλά επαγρυπνούμε».

Νέες απειλές Σοϊλού

Ακόμη και την παραμικρή αμφιβολία ότι η κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα τον περασμένο μήνα ήταν υποκινούμενη από την Τουρκία απομάκρυνε με τις χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού, ενώ εξαπέλυσε νέες εκβιαστικές απειλές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε την Παρασκευή σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι από την Πέμπτη βράδυ εκκενώθηκε η περιοχή της συνοριακή πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Tούρκο υπουργό η επιχείρηση εκκένωσης έγινε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 προσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

«Ηταν μια προληπτική κίνηση. Έπρεπε να το κάνουμε. Ωστόσο, κανείς ακόμη δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με αυτό», απείλησε εμμέσως πλην σαφώς ο Τούρκος ΥΠΕΣ. «Όταν η πανδημία του κορονοϊού τελειώσει, δεν πρόκειται να αποτρέψουμε κανέναν απ' όσους μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Παζάρκουλε», είπε

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορονοϊού. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι δύο κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων απέναντι από τις Καστανιές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μόνο στην Ελλάδα αυτά - Έσπασε την καραντίνα - Ποιος τον κατέδωσε;

Σκάνδαλο: Διέρρευσαν φωτογραφίες - Σύζυγος πασίγνωστου ηθοποιού με τον εραστή της σε ασανσέρ

Σχετικές ειδήσεις