ΕΘΝΙΚΑ

Εριστικός Ακάρ: Εγκαλεί την Ελλάδα αλλά την ίδια ώρα... φοβερίζει με τον τουρκικό στρατό!

Εριστικός Ακάρ: Εγκαλεί την Ελλάδα αλλά την ίδια ώρα... φοβερίζει με τον τουρκικό στρατό!
AP Images

Ένα ακόμα παραλήρημα από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα έχει αδιάλλακτη και προκλητική στάση στα θέματα με την Άγκυρα, ενώ την ίδια στιγμή προειδοποιεί πως δεν έχουμε «καμία τύχη μπροστά στις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας».

Ένα 24ωρο πριν από το νέο γύρο διερευνητικών επαφών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ο Χουλουσί Ακάρ για ακόμα μια φορά απέδειξε πως δεν γίνεται να έχει κανείς την παραμικρή εμπιστοσύνη στο καθεστώς Ερντογάν. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στη χώρα μας, να παρουσιάσει την Άγκυρα ως… θύμα ενώ παράλληλα εκτόξευσε και απειλές για τη δυναμική του στρατού της χώρας του σε σχέση με αυτόν της Ελλάδας.

Είναι σαφές πως οι αμυντικές συμφωνίες και οι στρατηγικές συνεργασίες της Ελλάδας με Ισραήλ, Αίγυπτο και Αραβικές χώρες έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα κι αυτό γίνεται σαφές σε κάθε επίσημη τοποθέτηση των Τούρκων αξιωματούχων πλέον. Ο υπουργός Άμυνας ήταν ο τελευταίος που έβαλε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της προκλητικότητας των γειτόνων, λέγοντας επί της ουσίας πως η Ελλάδα είναι αυτή που παρουσιάζεται αδιάλλακτη και προκλητική απέναντι στην Τουρκία, επαναφέροντας το αφήγημα για εποικοδομητική στάση της Άγκυρας σε όλα τα ζητήματα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, παρουσία των επικεφαλής και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων της γειτονικής χώρας, ο Ακάρ μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Τουρκία, έδωσε μάλιστα και σχετικές οδηγίες για όλα τα ζητήματα. Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές, ο Ακάρ υποστήριξε πως «η Ελλάδα, όπως και η Αίγυπτος, είναι μια γειτονική χώρα και θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας», τονίζοντας πως οι επαφές έχουν θετικό χαρακτήρα.

Οι… μάσκες, βέβαια, δεν άργησαν να πέσουν με τον Ακάρ στη συνέχει να αναφέρει «δυστυχώς η Ελλάδα εξακολουθεί να μην είναι καλός γείτονας αφού συνεχίζει τις απειλές, τις επεκτατικές τάσεις, την αδιαλλαξία και όλα αυτά φέρνουν εμπόδια στις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε και πρόσθεσε «κάθε φορά που υπάρχει ένα θέμα Ελλάδας – Τουρκίας προσπαθούν να το παρουσιάσουν σαν θέμα Τουρκίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Τουρκίας – ΗΠΑ. Είναι αδύνατον να φτάσουν κάπου (σ.σ. οι Έλληνες) με αυτόν τον τρόπο».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προχώρησε κα σε έμμεσες απειλές. «Αναφέρουν συνεχώς τις ασκήσεις ως παράγοντα απειλής. Πρέπει να δουν και να ξέρουν ότι είναι αδύνατο να φτάσουν κάπου με αυτά, πως δεν έχουν την παραμικρή αξία απέναντι στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις…», ανέφερε πριν κλείσει την ομιλία του με αναφορές σε δηλώσεις Ελλήνων ακαδημαϊκών, πολιτικών και πρώην πολιτικών και στρατιωτικών οι οποίες υποστηρίζει πως δικαιώνουν τις θέσεις της Άγκυρας…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παγώνη στο Newsbomb.gr για εμβόλιο AstraZeneca: Δεν υπάρχει πρόβλημα, συνεχίζουμε κανονικά»