ΕΘΝΙΚΑ

Μπλίνκεν σε Τσαβούσογλου: Oι ΗΠΑ στηρίζουν τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

Μπλίνκεν σε Τσαβούσογλου: Oι ΗΠΑ στηρίζουν τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε τη στήριξή του για τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα και τόνισε τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του.

«Συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα στις Βρυξέλλες. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με τον σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εξέφρασα τη στήριξή μας για τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα και τόνισα τη σημασία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ανάφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία

«Είτε η Τουρκία θα ακολουθήσει τον δρόμο του διεθνούς δικαίου ή αν επιλέξει τον δρόμο της παραβατικότητας, κάτι που απευχόμαστε, θα οδηγήσει σε συνέπειες» διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε που θα διεξαχθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε «τα συμπεράσματα να κινούνται στο ίδιο πνεύμα με την έκθεση Μπορέλ», την έκθεση, δηλαδή, που προβλέπει και κυρώσεις για την Τουρκία.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι «επιθυμούμε καλές σχέσεις με ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας αλλά με έναν ειλικρινή διάλογο που θα ακολουθεί το διεθνές δίκαιο χωρίς απειλές και επιθετικές ενέργειες».

«Η Ελλάδα δεν εκφοβίζει κανένα ούτε φοβάται κανέναν» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα παραμένει ειλικρινής, όχι αφελής».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr: Υψίστης συμβολικής σημασίας η επικοινωνία Μητσοτάκη - Μπάιντεν