Εξοπλιστικά: Αποχωρεί από τη ΓΔΑΕΕ ο Θεόδωρος Λάγιος

Βασίλης Σκουλαράκος

Την αποχώρησή του από την θέση του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών ανακοίνωσε ο αντιπτέραρχος Θεόδωρος Λάγιος κάνοντας γνωστό ότι του πρότεινε ο υπουργός Άμυνας να αναλάβει «σύνδεσμος» μεταξύ του υπουργείου Άμυνας και της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Όπως σας είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή το Newsbomb.gr, το απόγευμα της Τετάρτης (21.04) επικράτησε αναστάτωση στο ελληνικό «Πεντάγωνο» μετά την πληροφορία ότι παραιτείται από τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Θεόδωρος Λάγιος.

Σήμερα το μεσημέρι ο αντιπτέραρχος έκανε γνωστή την αποχώρησή του με επιστολή προς τον Υπουργό Άμυνας, καθώς αναβαθμίζεται.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή:

«Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση σειράς εξοπλιστικών προγραμμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, είχα σήμερα την ευκαιρία, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, να τον ενημερώσω αναλυτικά για το έργο που έχει γίνει.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας αποδέχθηκα την σημαντική πρόταση του Υπουργού να αναλάβω την θέση σύνδεσμος ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO). Ευχαριστώ τη φυσική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου και δηλώνω ότι αναλαμβάνω την ευθύνη του νέου μου ρόλου εκπροσωπώντας την χώρα μας σε έναν κρίσιμο τομέα για την αμυντική πολιτική μας προκειμένου να προσφέρω από τη νέα μου θέση τις υπηρεσίες μου με μοναδικό κριτήριο την υπεράσπιση των ζωτικών συμφερόντων της χώρας μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Βούλα: Η κατάθεση για το μυστηριώδη θάνατο 31χρονου σεφ

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved