Προκαλεί πριν την άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό ο Τσελίκ: Παράλογες απαιτήσεις Αθήνας, Λευκωσίας

Χρήστος Γιαννούλης

InTime

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, βάζει «φωτιά» στην άτυπη Πενταμερή Σύνοδο για το Κυπριακό πριν καλά – καλά φτάσουν στη Γενεύη οι συμμετέχοντες. «Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν παράλογες απαιτήσεις, θα είναι πάντα απέναντί τους η Τουρκία», είπε μεταξύ άλλων.

Το διήμερο 28 – 29 Απριλίου θα διεξαχθεί η άτυπη Πενταμερής Σύνοδος για το θέμα της Κύπρου, μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. Το «παρών» θα δώσουν αντιπροσωπείες Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας και ψευδοκράτους έτσι ώστε να θέσουν επί τάπητος το ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, λοιπόν, που άπαντες θα έπρεπε να προσέλθουν με μια θετική ατζέντα και πιθανές λύσεις, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχεται να βάλει… φωτιά πριν καλά-καλά φτάσουν στη Γενεύη οι συμμετέχοντες.

«Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) είναι μια κόκκινη γραμμή. Η ΤΔΒΚ θα βλέπει πάντα την Τουρκία από τις πλευρές της. Κανείς δεν μπορεί να διαβρώσει τα δικαιώματα και συμφέροντα της ΤΔΒΚ», ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Ομέρ Τσελίκ, συνοδεύοντάς το μάλιστα και με μια φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Ερσίν Τατάρ.

Στη συνέχεια, ο Τσελίκ φρόντισε να προκαλέσει για ακόμα μια φορά Αθήνα και Λευκωσία, αναφέροντας: «Σε κάθε προσπάθεια για μια νόμιμη λύση, η ΤΔΒΚ και η Τουρκία προσφέρουν πάντα μια εποικοδομητική πολιτική, αλλά χωρίς ένα quid pro quo. Η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (GKRY) δεν έχουν υποβάλει προτάσεις εκτός από υπερβολικές απαιτήσεις. Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Η ΤΔΒΚ είναι μια κόκκινη γραμμή. Η ΤΔΒΚ θα βλέπει πάντα την Τουρκία από την πλευρά της. Κανείς δεν μπορεί να διαβρώσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της ΤΔΒΚ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.317 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 80 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 811 οι διασωληνωμένοι

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved