ΕΘΝΙΚΑ

Χυδαία πρόκληση Ερντογάν: «Δεν είναι τίμιοι οι Ελληνοκύπριοι»

Χυδαία πρόκληση Ερντογάν: «Δεν είναι τίμιοι οι Ελληνοκύπριοι»
AP Images

Στα άκρα οδηγεί την αντιπαράθεση για την επίλυση του προβλήματος της κατεχόμενης Κύπρου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατηγόρησε ευθέως την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν είναι ειλικρινής και προεξόφλησε ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.

Την ώρα που στην Τουρκία η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί από τον απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησής του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί να ανεβάσει ξανά τους τόνους στην εξωτερική πολιτική για να κερδίσει «πόντους» από τα ακραία στοιχεία της χώρας. Ο Τούρκος πρόεδρος πέρα από τις υπόγειες ενέργειες που κάνει για τη Θράκη, προχώρησε σε χυδαίες προκλήσεις σε βάρος της ελληνοκυπριακής πλευράς, στην αναφορά του για το «ναυάγιο» των συνομιλιών στην άτυπη Πενταμερής Σύνοδο της Γενεύης αυτή την εβδομάδα.

«Οι συνομιλίες αναβάλλονται για δυο ως τρεις μήνες, μπορεί και περισσότερο, αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα. Επειδή οι συνομιλητές μας δεν είναι ειλικρινής. Δεν σεβάστηκαν το δημοψήφισμα», ανέφερε σε εκπροσώπους του Τύπου στην Τουρκία. Για ακόμα μια φορά ο Ερντογάν έδειξε τις προθέσεις της Άγκυρας επάνω στο ζήτημα, η οποία έχει υποστηρίξει την ακραία θέση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ για διχοτόμηση του νησιού.

Μπήκε, δηλαδή, ένας ακόμα κρίκος στην… αλυσίδα των προκλήσεων μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά στις συνομιλίες ακουγόταν σαν «χαλασμένος δίσκος».

Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά μέσω του κ. Νίκου Δένδια έκανε σαφές πως η αδιάλλακτη και προκλητική στάση της Τουρκοκυπριακής πλευράς οδήγησε στο «ναυάγιο» τις συζητήσεις, ενώ ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ήταν ξεκάθαρος λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή στην προσπάθεια της Άγκυρας και του ψευδοκράτους να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα στο Κυπριακό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ με αεροσκάφος στο Αιγαίο: Υποψία για βόμβα - Απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά