ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκία: Νέο παραλήρημα Τσελίκ για «Γαλάζια Πατρίδα» και «προκλήσεις Ελλάδας και Κύπρου»

Ομέρ Τσελίκ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν έριξε «λάδι στη φωτιά»
AP Photo/Virginia Mayo

Ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, προχώρησε σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις λίγες ώρες πριν τον 63ο κύκλο Διερευνητικών Επαφών Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα.

Στα ύψη διατηρεί το «θερμόμετρο» η Τουρκία, την ώρα που ετοιμάζεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Ελλάδα για έναν ακόμα κύκλο διερευνητικών επαφών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε ένα νέο μπαράζ εμπρηστικών δηλώσεων δείχνοντας τις προθέσεις της Άγκυρας.

«Η Γαλάζια Πατρίδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας. Είναι μια κόκκινη γραμμή για εμάς, δεν υπάρχει τίποτα για συζήτηση», ανέφερε. Παράλληλα, προχώρησε σε νέες επιθετικές τοποθετήσεις σε βάρος της Αθήνας και της Λευκωσίας, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να δοθούν λύσεις με διάλογο…

«Θα κάνουμε τα πάντα, θα πληρώσουμε οποιοδήποτε τίμημα και θα παλέψουμε για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στη «Γαλάζια Πατρίδα». Η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριο, θα πρέπει να αλλάξουν συμπεριφορά στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», σχολίασε και πρόσθεσε πως «υπάρχουν πολλά θέματα, με καλή θέληση από την άλλη πλευρά είναι πιθανό να βρεθεί κοινός τόπος».

Ο Τσελίκ άφησε αιχμές και κατά του Εμανουέλ Μακρόν, προφανώς όχι τυχαία αφού η ενόχληση της Άγκυρας για τη συμφωνία της Γαλλίας με την Ελλάδα τόσο για τις φρεγάτες όσο και για την αμυντική συνεργασία έχει εκφραστεί σε όλους τους τόνους. Όλα αυτά, λοιπόν, μερικές ώρες πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών και παράλληλα με την αποκάλυψη της επιστολής της Τουρκίας στον ΟΗΕ για αποστρατικοποίηση ελληνικών νησιών

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Έρχονται επικίνδυνες καταιγίδες διαρκείας - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

Δίκη βιτριόλι: Η ένταση στην αίθουσα, η εμφάνιση του Νώντα και το αίτημα για κλήτευση νέων μαρτύρων

Μενεγάκη: Αυτό της ζητάει ο Μάκης εδώ και χρόνια και εκείνη αρνείται «Τον λατρεύω αλλά δεν μπορώ»