ΕΘΝΙΚΑ

Γιατί ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι «κόκκινο πανί» για την Τουρκία - Επιμένει στις προκλήσεις η Άγκυρα

Χαρδαλιάς
Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς
ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τουρκία: Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, στο στόχαστρο των media της γειτονικής χώρας. Νέες αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα» από αξιωματούχους της κυβέρνησης Ερντογάν.

Το επεισόδιο με την παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, στο Ανατολικό Αιγαίο, φαίνεται πως δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός από την πλευρά της Τουρκίας. Η Άγκυρα έχει βάλει στο «στόχαστρο» τον Έλληνα υφυπουργό, κυρίως λόγω των επισκέψεων που πραγματοποιεί στα νησιά, ιδίως τα ακριτικά. Η Τουρκία έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα μια νέα ρητορική, μιλώντας για αποστρατικοποίηση των νησιών και επαναφέροντας στο προσκήνιο τα προκλητικά σχέδια της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η παρουσία του Νίκου Χαρδαλιά σε πολλά από τα ακριτικά νησιά της χώρας, φαίνεται πως τον έχει μετατρέψει σε «κόκκινο πανί» για την Άγκυρα. Η Τουρκία, άλλωστε, κάνει λόγο για 229 παραβιάσεις από πλευράς της Ελλάδας στα νησιά επαναφέροντας τις παράλογες απαιτήσεις που έχει εγείρει κατά διαστήματα κι έχουν βγει ξανά στο προσκήνιο.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα, είναι πως ακόμα και μέσα που δεν ασκούν ακραία προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως το CNN Turk, πρόβαλαν μεγάλα ρεπορτάζ με τα οποία «κατηγορούν» τον Νίκο Χαρδαλιά, και γενικότερα τους Έλληνες αξιωματούχους, για προκλητική στάση σε ό,τι αφορά το καθεστώς των νησιών.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, που προβάλλονται διαρκώς οι θέσεις για τη «Γαλάζια Πατρίδα» και για τις απαιτήσεις της Τουρκίας γύρω από τα νησιά, τις ΑΟΖ και την Ανατολική Μεσόγειο, οι Τούρκοι προβάλουν και την παρουσία των μαχητικών τους στον Άραξο στο εγγύς μέλλον. Τα αεροσκάφη από τη γειτονική χώρα, θα πάρουν μέρος σε άσκηση του ΝΑΤΟ που θα γίνει σε ελληνικό χώρο, και όπως αναφέρθηκε, στο ρεπορτάζ του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, γίνονται σχόλια για το πως τα F-16 με την ημισέληνο θα βρεθούν στη χώρα μας τη στιγμή που η ένταση έχει αυξηθεί και πάλι κατακόρυφα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.