ΕΘΝΙΚΑ

Σκωπτικός Δένδιας για Τουρκία: Κοπλιμέντο για μένα ότι δεν αμφισβητεί την ελληνικότητα της Κέρκυρας

Σκωπτικός Δένδιας για Τουρκία: Κοπλιμέντο για μένα ότι δεν αμφισβητεί την ελληνικότητα της Κέρκυρας
Με ένα καυστικό σχόλιο αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας στον «χάρτη Μπαχτσελί»
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Με ένα καυστικό σχόλιο αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας στον «χάρτη Μπαχτσελί»

Αναφορές στην Τουρκία έκανε ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με αφορμή τον «χάρτη Μπαχτσελί».

Όπως σχολίασε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Εξωτερικών «θα καταλήξω να θεωρώ ως κομπλιμέντο προς εμένα ότι δεν αμφισβητείται η ελληνικότητα της Κέρκυρας και των Παξών».

«Πράγματα τα οποία εδώ και λίγα χρόνια, ίσως και λιγότερα από λίγα χρόνια, θα θεωρούνταν γραφικά ή αδιανόητα, αποτελούν πλέον κομμάτι της ημερήσιας διάταξης της συμπεριφοράς της γείτονος χώρας. Το τελευταίο παράδειγμα που είδατε είναι ο γνωστός χάρτης αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας επί του μισού Αιγαίου και της Κρήτης» είπε ο Νίκος Δένδιας για την συμπεριφορά της Τουρκίας.

Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι «τα απαράδεκτα θα τα επισημάνουμε στους συμμάχους μας. Θα επισημάνουμε τη συμπεριφορά της γείτονος, το κάνουμε ήδη».

«Έχουμε καταστήσει απολύτως ξεκάθαρο ότι η συμπεριφορά αυτή δεν είναι αποδεκτή με κανέναν τρόπο. Αλλά είναι χρήσιμο να το επισημαίνουμε στους εταίρους μας για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις» κατέληξε στην αναφορά του στην Τουρκία ο Νίκος Δένδιας.

Δένδιας για πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε και στην κατάσταση στην Ουκρανία με αφορμή την επίσκεψή του, την Τρίτη (12/07) στην Οδησσό όπου, όπως είπε, «είχα την ευκαιρία να συναντήσω εκεί και μέλη της ελληνικής κοινότητας τόσο της Οδησσού αλλά και Έλληνες που έφυγαν από τη Μαριούπολη».

«Θέλω να σας πω ότι τους διαβεβαίωσα ότι η χώρα μας θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει την ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία. Και βεβαίως τους μετέφερα την κοινή μας θέση, ότι η χώρα θα πορεύεται πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Και ότι ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων των κρατών είναι για την Ελλάδα ιερό ευαγγέλιο της εξωτερικής μας πολιτικής και είναι η ατζέντα με την οποία κινούμαστε για την υποψηφιότητά μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» κατέληξε ο Νίκος Δένδιας.

Σχετικές ειδήσεις