ΕΘΝΙΚΑ

LIVE - 28η Οκτωβρίου: Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

LIVE - 28η Οκτωβρίου: Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Παρακολουθήστε LIVE τη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Στις 11 το πρωί ξεκίνησε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρελαύνουν ενώσεις αναπήρων πολέμου, Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα με τα σχετικά προγράμματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Μισή ώρα πριν την έναρξη της παρέλασης, στις 10:30, η ΠτΔ κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Rafale και Μarder θα τραβήξουν τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη

Πάνω από την Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της παρέλασης, θα βρεθούν όλοι οι τύποι μαχητικών της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι τελικοί σχεδιασμοί περιλαμβάνουν την εμφάνιση νέων συστημάτων όπως είναι τα Tεθωρακισμένα Οχήματα Mάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3, τα πρώτα της σειράς που παραλαμβάνει η Ελλάδα αυτές τις ημέρες, αλλά και την συμμετοχή στις εναέριες διελεύσεις των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών 4++ Γενιάς Rafale EG και Rafale DG με τα χρώματα της ΠΑ της χώρας, στην πρώτη τους παρουσία στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Εκτός από την «αιχμή του δόρατος», τα Rafale που θα έρθουν κατευθείαν από την «φωλιά» τους, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα παρατηρήσουν διελεύσεις μαχητικών F-16, Mirage 2000-5 και F-4Ε Phantom.

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι και η κοινή εμφάνιση του F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» που με βάση τον νυν σχεδιασμό θα εκτελέσει διέλευση μαζί με το Spitfire MJ 755, το ιστορικό καταδιωκτικό που από στατικό έκθεμα στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, χάρη στο κοινωφελές ίδρυμα "ΙΚΑΡΟΣ" και μετά την ανακατασκευή του στη Μεγάλη Βρετανία, πετάει ξανά στους ελληνικούς ουρανούς, για πρώτη φορά σε παρέλαση με Έλληνα πιλότο στα χειριστήρια.

Tα γερμανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3 που πρόκειται να ενταχθούν επιχειρησιακά στον ΕΣ αναμένεται επίσης να παρελάσουν καθώς, όπως είχε ήδη αναφέρει από το βήμα της Βουλής ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, τα πρώτα δέκα ΤΟΜΑ Marder 1A3 από τα 40 ΤΟΜΑ του τύπου που παραλαμβάνει η Ελλάδα από την Γερμανία στόχος ήταν να αφιχθούν στη χώρα μας μέχρι την 21η Οκτωβρίου.

Η παρέλαση θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3 και online από το ertflix.

Σχετικές ειδήσεις