ΕΘΝΙΚΑ

Στην Αίγυπτο την Τρίτη οι Δένδιας, Παναγιωτόπουλος – Οι σημαντικές επαφές τους

Στην Αίγυπτο την Τρίτη οι Δένδιας, Παναγιωτόπουλος – Οι σημαντικές επαφές τους
Φωτογραφία αρχείου / EUROKINISSI

Στην Αίγυπτο θα βρεθούν την Τρίτη (22/11) οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ελλάδας, μερικά 24ωρα μετά την πρώτη συνομιλία του Ταγίπ Ερντογάν με τον Αλ Σίσι.

Μόλις μερικά 24ωρα μετά το διπλωματικό επεισόδιο στη Λιβύη, ο Νίκος Δένδιας μαζί με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, ταξιδεύουν στην Αίγυπτο για κρίσιμες επαφές με τους αξιωματούχους του Καΐρου. Η υπουργική αντιπροσωπεία της Αθήνας, μάλιστα, ταξιδεύει για το Κάιρο μόλις μερικές… ώρες μετά την πρώτη συνάντηση που είχαν Αλ Σίσι και Ερντογάν έπειτα από πάρα πολύ καιρό, η οποία έγινε αντικείμενο συζήτησης στην Τουρκία αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο γενικότερα.

Οι Έλληνες υπουργοί Εξωτερικών θα παραβρεθούν στην τελετή υπογραφής «Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης», από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Mohamed Zaki.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης, αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις των υπουργών Ελλάδας και Αιγύπτου προς τον Τύπο ενώ θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος θα ακολουθήσουν χωριστά προγράμματα συναντήσεων με τους ομολόγους τους, Sameh Shoukry και Mohamed Zaki, αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του Υπουργού Εξωτερικών, ο Νίκος Δένδιας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ενώ θα διεξαχθούν και διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο ΥΠΕΞ.

Μετά το πέρας των διευρυμένων συνομιλιών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα υπογράψει με τον Αιγύπτιο, Βοηθό Υπουργό Εξωτερικών, Πρέσβη Ihab Nasr, Συμφωνία για την Απασχόληση Εποχικών Εργαζομένων στον Γεωργικό Τομέα.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, των δύο Υπουργών Εξωτερικών, περί ώρα 17:00.

Οι ανωτέρω συναντήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο των στρατηγικών διμερών σχέσεων Ελλάδας-Αιγύπτου και των τακτικών επαφών μεταξύ των ανώτατων αξιωματούχων των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις

Η επόμενη ημέρα μετά το επεισόδιο στη Λιβύη - Ο ρόλος των Αιγύπτιων

Ο Ερντογάν συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον πρόεδρο Σίσι της Αιγύπτου

«Μέδουσα 12»: Απλώνει τα πλοκάμια της - Η άσκηση που προκαλεί την οργή Ερντογάν