ΕΘΝΙΚΑ

Χαρέλας στο Newsbomb.gr για την αποκάλυψη της πλεκτάνης στον Έβρο: Δικαίωση για τους συνοριοφύλακες

Χαρέλας στο Newsbomb.gr για την αποκάλυψη της πλεκτάνης στον Έβρο: Δικαίωση για τους συνοριοφύλακες
Σύνορα Έβρου
Intime / φωτογραφία αρχείου

Νέες αποκαλύψεις για το «θέατρο» που στήθηκε στον Έβρο με το δήθεν νεκρό κοριτσάκι βγήκαν στη δημοσιότητα. Τέτοια περιστατικά αποτελούν πάγια τακτική των διακινητών μεταναστών, όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων.

Στην αποκάλυψη της πλεκτάνης για το δήθεν νεκρό παιδί στον Έβρο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, ο οποίος επεσήμανε πως αυτή είναι η πάγια τακτική των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών.

«Δικαιωνόμαστε μετά από τόσους μήνες, αφού διασυρθήκαμε, γιατί έχει αποδειχτεί αφενός ότι ούτε νεκρό παιδί υπήρχε ούτε ήταν σε ελληνικό έδαφος», τόνισε ο κ. Χαρέλας στο Newsbomb.gr. Εξήγησε, επίσης, ότι αυτές είναι οι τακτικές των κυκλωμάτων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη και να πετυχαίνουν την είσοδο των μεταναστών.

Μάλιστα, ανέφερε ότι σαν κι αυτό το περιστατικό υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις. «Θέλησαν να μας ρίξουν στην παγίδα και να δημιουργηθεί είτε ένα θερμό επεισόδιο ειτε δυσμένεια για τη χώρα μας σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού. Καταφέραμε να εντοπίσουμε τις παγίδες», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στον Έβρο έχουμε πλέον μειωμένες ροές μεταναστών.

Η αποκάλυψη της πλεκτάνης

Ένας από τους 38 μετανάστες που βρέθηκαν στη νησίδα στα σύνορα του Έβρου μαρτύρησε ότι δεν υπήρχε νεκρό παιδί και το σκηνικό το έστησαν οι ίδιοι, όπως τους συμβούλευσαν, καταρρίπτοντας έτσι οριστικά το ρεπορτάζ του Spiegel. Υπενθυμίζεται ότι το Spiegel αναγνώρισε το λάθος του και απέσυρε τα άρθρα για το θέμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, ο Σύρος πρόσφυγας περιέγραψε πώς σκηνοθετήθηκε ο δήθεν θάνατος της «μικρής Μαρίας» και τι συνέβη πραγματικά στη νησίδα του Έβρου τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο διακινητής τον οποίο είχαν πληρώσει οι πρόσφυγες καθοδηγούσε εξ αποστάσεως τις κινήσεις τους, μέσω μιας γυναίκας που βρισκόταν στη νησίδα και δημοσίευε πληροφορίες και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προσπαθώντας να σκηνοθετήσουν τον θάνατο ενός 5χρονου κοριτσιού, έβαψαν ένα παιδί με μέικ-απ και του έβαλαν φαγητό κοντά στο στόμα του για να φαίνεται σαν να πέθανε από δηλητηρίαση, από δάγκωμα σκορπιού. Στη συνέχεια έστειλε τη φωτογραφία, άγνωστο σε ποιον.

Μετά τη φωτογράφηση, έπλυναν το παιδί και έκοψαν τα μαλλιά της για να μην θυμίζει το κορίτσι στη φωτογραφία, όπως ανέφερε ο μάρτυρας. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο παιδί γιατί ο πατέρας της οικογένειας είχε δώσει λιγότερα χρήματα από ό,τι οι υπόλοιποι για να περάσουν στην Ελλάδα.

Μηταράκης: «Έλληνας πίσω από την υπόθεση του δήθεν νεκρού παιδιού στον Έβρο»

Στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των «38» στον Έβρο και τη «νεκρή Μαρία» που δεν υπήρξε ποτέ, αναφέρθηκε εκτενώς ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ο ενορχηστρωτής της σκηνοθετημένης παράστασης ήταν Έλληνας.

Ο υπουργός, μιλώντας στο OPEN, ξεκαθάρισε πως δεν θα επαναληφθεί ξανά σκηνικό παρόμοιο με εκείνο του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα δεν είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη».

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη:

Για το ρεπορτάζ της Καθημερινής και τον πρόσφυγα που αποκάλυψε τη σκηνοθετημένη υπόθεση της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο: «Είναι μια σημαντική υπόθεση που δείχνει πως κάποιοι προσπαθούν οργανωμένα να επιτεθούν στην Ελλάδα. Από την πρώτη στιγμή ήταν εμφανές πως η οικογένεια που είχε φτάσει είχε 4 παιδιά και όχι 5. Με είχαν κατακρίνει ξένοι ανταποκριτές γιατί σχολίαζα μια υπόθεση που ήταν στη Δικαιοσύνη. Το πρώτο που προκύπτει είναι πως δεν υπάρχει πέμπτο παιδί. Ακόμα περιμένουμε από τον κύριο Τσίπρα να παραδεχτεί πως έπεσε θύμα πλεκτάνης. Είναι καλό κύριε Τσίπρα να παραδεχόμαστε πως κάναμε λάθος. Ποιος ήταν ο διακινητής που ενορχήστρωσε όλο αυτό; Είναι πιθανό ο διακινητής να είναι Έλληνας και να εμπλέκονται Έλληνες στην υπόθεση. Είναι ένα θέμα ανοικτό», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Επίσης προκύπτει πως ένας από τους 38, δεν υπάρχει στα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Φαίνεται δηλαδή, να μην υπάρχει στην κατάθεση των 2 ΜΚΟ, εκ των οποίων στην μια είναι επικεφαλής άνθρωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που σημαίνει πως πήγε στον Έβρο για να παίξει τον ρόλο ενορχηστρωτή. Δεν μιλάμε για μια προσπάθεια εξαπάτησης αλλά μια προσπάθεια για ένταση στον Έβρο. Αν είχαμε μπει υπό την πίεση των ξένων μέσων και της αντιπολίτευσης, σε τουρκικό έδαφος για να ψάξουμε τους 38, δυνητικά θα είχε συμβεί θερμό επεισόδιο και κάποιος να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Είναι εμφανές πως υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε Έλληνες και Τούρκων διακινητών. Χρειάστηκαν 14 ημέρες για να αποκαλυφτεί αυτή η σκευωρία στη Βουλή. Είναι ένα περιστατικό που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία αλλά δείχνει πως κάποιοι πιέζουν την κυβέρνηση να ανοίξει τα σύνορα. Εμείς έχουμε καταστρέψει κυκλώματα λαθροδιακινητών και βλέπουμε συστηματικά ευρωβουλευτές της Αριστεράς, οι οποίοι το έχουν πάρει προσωπικό στόχο να ανοίξει η Ελλάδα τα σύνορα».

Για την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού και τις τουρκικές προκλήσεις: «Είμαστε πάντα σε επιφυλακή. Περιστατικό μπορεί να προκύψει ωστόσο το ερωτηματικό είναι αν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε. Ο σχεδιασμός, μετά από όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020, υπάρχει. Στόχος είναι να πέσουν οι τόνοι με την Τουρκία, ωστόσο εμείς ούτε θα επιτρέψουμε τώρα, ούτε την επόμενη 4ετία να υπάρξουν αυξημένες ροές. Η χώρα μας δεν είναι πύλη εισόδου πλέον για την Ευρώπη. Ελέγχουμε το μεταναστευτικό. Οι αφίξεις φτάνουν τις 16.000. Ελάχιστοι περνούν τα σύνορά μας. Το 2022 υπήρξαν 300.000 αποτροπές σε θάλασσα και στεριά. Περισσότεροι έφυγαν από τη χώρα, από όσους μπήκαν».

Για τις ροές τον Ιανουάριο και την πιθανότητα να δούμε ξανά όσα τον Μάρτιο του 2020: «Δεν θα δούμε ξανά Μάρτιο του 2020. Υπάρχει πίεση αλλά η δυνατότητά μας να προστατεύουμε τα σύνορά μας είναι ενισχυμένη και ελάχιστοι μπορούν να περάσουν. Βλέπουμε μια μονταζιέρα, που έχει ιδεολογικό και οικονομικό στόχο, όπως την περίοδο Τσίπρα».

Πέτσας: Κατασκευασμένο το θέμα με το νεκρό κορίτσι στον Έβρο

Στα Fake News για το δήθεν νεκρό κορίτσι στον Έβρο μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας. Ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για ένα κατασκευασμένο δημοσίευμα εναντίον της Ελλάδας, το οποίο κάποιοι υιοθέτησαν άκριτα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε: «Είναι απαράδεκτο, είτε πολιτικές δυνάμεις είτε πρόσωπα μεμονομένα να υιοθετούν αμέσως τέτοια κατασκευασμένα ζητήματα για να πλήξουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και να εκμεταλλευτούν κάποια μικροπολιτικά οφέλη στο εσωτερικό. Είναι απαράδεκτο, πρέπει να απομονώνεται και πρέπει όλοι να ζητήσουν συγγνώμη, με πρώτον τον κ.Τσίπρα. Είχε ήδη βγάλει το συμπέρασμά του, είχε καταδικάσει την Ελλάδα και προσπαθούσε να αποκτήσει οποιοδήποτε μικροπολιτικό όφελος από αυτό το θέμα που είναι εθνικό».

Οικονόμου: Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσίπρας για τα ψέματα του Έβρου

Σχολιάζοντας αυτές τις νέες πληροφορίες για το «θέατρο» που στήθηκε στον Έβρο το επίμαχο διάστημα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για όσα είχε υποστηρίξει για το θέμα.

«Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στις 18 Σεπτεμβρίου 2022, δήλωνε με ύφος κήνσορα: «σε αυτή τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών. Θέλετε, λοιπόν, να ζητήσουμε συγγνώμη, για ποιο λόγο»;», ανέφερε ο κ. Οικονόμου σε ανάρτησή του στα social media και πρόσθεσε:

«Άραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της «Καθημερινής της Κυριακής», αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την Πατρίδα του -δίνοντας μάλιστα όπλα στους εχθρούς της- για να ικανοποιήσει το προσωπικό του μένος εναντίον του Πρωθυπουργού; Αισθάνεται συντριβή, που έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό με δόλιες προθέσεις;».

«Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερις μήνες μετά, επιβάλλεται, συναισθανόμενος το μέγεθος της αδικίας που διέπραξε, να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό», υπογράμμισε κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικές ειδήσεις