ΕΘΝΙΚΑ

Οδησσός: Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στο λιμάνι της πόλης - Τρεις νεκροί από την έκρηξη

Οδησσός: Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Ζελένσκι στο λιμάνι της πόλης - Τρεις νεκροί από την έκρηξη

Με τις κοινές δηλώσεις των ηγετών Ελλάδας και Ουκρανίας θα ολοκληρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Οδησσό

Στο λιμάνι της Οδησσού πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι. Η συνάντηση διήρκησε 45 λεπτά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να στέλνει το μήνυμα στους Έλληνες της Οδησσού ότι η Ελλάδα είναι στο πλάι τους.

Πριν από τη συνάντηση σημειώθηκε ρίψη βαλλιστικού πυραύλου από τη Ρωσία στην αποστολή του προέδρου της Ουκρανίας, με την ουκρανική αεράμυνα να εκτοξεύει αντίμετρα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τρία άτομα. Το χτύπημα φαίνεται ότι ήταν κοντά στην αποστολή.

Σε επικοινωνία του Newsbomb.gr με το Μέγαρο Μαξίμου, υπήρξε επιβεβαίωση για την ισχυρή έκρηξη, και ακόμη επιβεβαιώθηκε ότι όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας στην Οδησσό.

Στη συνέχεια θα επισκεφτεί τον Καθολικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου θα ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τις κοινές δηλώσεις των ηγετών της Ελλάδας και της Ουκρανίας και με μια μικρή συνέντευξη Τύπου.

Εν τω μεταξύ στην Οδησσό έχει σημάνει συναγερμός για αεροπορικούς βομβαρδισμούς για όλο το επόμενο διάστημα. Η ελληνική αποστολή βρίσκεται ακόμη στην Οδησσό. Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης της Οδησσού, Oleg Kiper, κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να πάνε σε καταφύγια.