ΕΘΝΙΚΑ

Αλλαγή Διοίκησης Πυροβολικού στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία

Αλλαγή Διοίκησης Πυροβολικού στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, ύστερα από δύο χρόνια διοίκησης ο συνταγματάρχης Παναγιώτης Κιμουρτζής παρέδωσε τη διεύθυνση Πυροβολικού της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στον συνταγματάρχη Γεώργιο Βακλατζή

Ο απερχόμενος διοικητής, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Υποδιοικητή της Ταξιαρχίας αναφέρθηκε στην ημερήσια διαταγή του και στις αρετές που ανέπτυξε ο Έλληνας μέσα στην κρίση.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thrakinea υποστήριξε πως «στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας, μην ξεχάσετε ποτέ, ότι το μεγαλύτερο χρέος του Στρατιώτη είναι το χρέος προς την Πατρίδα του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αλλαγή διοίκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του μητροπολίτη Διδυμοτείχου, παρακολούθησε πλήθος απλών πολιτών, πρώην στρατιωτικοί που υπηρέτησαν με τον τέως διοικητή και οι δήμαρχοι Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Η ημερήσια διαταγή του παραδίδοντος διοικητή της διοίκησης πυροβολικού της 50 Μ/Κ Ταξιαρχίας «Αψός»:

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Στρατιώτες του Πυροβολικού της 50 Μ/Κ Ταξιαρχίας.

Με απόφαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, παραδίδω σήμερα τη Διοίκηση της ΔΠΒ, έχοντας ήδη αναλάβει εδώ και 2 μήνες Υποδιοικητής και Επιτελάρχης της Ταξιαρχίας.

Χαιρετώ με υπερηφάνεια τις ένδοξες πολεμικές σημαίες της Ταξιαρχίας και των Μονάδων της και υποκλίνομαι ευλαβικά στη μνήμη των αθάνατων νεκρών της που έπεσαν στα πεδία των μαχών, αλλά και εκείνων, που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν στη εκτέλεση του καθήκοντος σε περίοδο ειρήνης.

Παραδίδοντας τη Διοίκηση του Πυροβολικού της Ταξιαρχίας μετά από περίπου 2 χρόνια σας διαβεβαιώνω ότι ανταποκριθήκατε με ευσυνειδησία, συνέπεια και υψηλό επαγγελματισμό στο καθήκον, καταβάλλοντας κάθε ανθρώπινη προσπάθεια.

Ως αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών και με τη βοήθεια της Αγίας Βαρβάρας, αξιοποιήσατε όλα τα νέα οπλικά συστήματα και μέσα, με άριστο τρόπο και φέρατε εις πέρας όλα τα έργα που σας ανατέθηκαν, πετυχαίνοντας τη διατήρηση της μαχητικής ισχύος και επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροβολικού της Ταξιαρχίας σε υψηλό επίπεδο. Γι’ αυτό σας συγχαίρω και σας εκφράζω το θαυμασμό μου.

Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη μεταπολεμική εποχή, όπου κυριαρχεί η οικονομική κρίση, την οποία αντιμετωπίσαμε με αλληλεγγύη, συνεργασία και αναδεικνύοντας άγνωστες αρετές του Έλληνα. Αυτά με ενέπνευσαν και ως Φρούραρχο και Στρατοπεδάρχη του Στρατοπέδου του ήρωα «Ανθυπολοχαγού Χατζηπεντή», στη συνεργασία μου, εκτός των Μονάδων ΠΒ, με τις Διοικήσεις και το προσωπικό των 512 – 514 ΤΠ, του ΤΥΠ, του ΛΑΤ και του ΛΜΧ, στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που δημιούργησε η κρίση αυτή είτε σε εργασιακό επίπεδο είτε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο.

Όλες οι Μονάδες του Στρατοπέδου ανταποκρίθηκαν πλήρως στο έργο που τους ανατέθηκε κατά καιρούς, με κορυφαία τη μεταστάθμευση του 514 ΤΠ. Δεν μπορώ βέβαια να παραλείψω το κοινωνικό έργο προς τους κατοίκους της περιοχής που πέρα από τα συνήθη στρατιωτικά μέσα, στους δύσκολους αυτούς καιρούς εκδηλώθηκε και με την οικονομική προσφορά των στελεχών από το υστέρημά τους.

Απευθυνόμενος για τελευταία φορά προς τους Πυροβολητές και τα Στελέχη των λοιπών Μονάδων του Στρατοπέδου, σας προτρέπω να είστε υπερήφανοι που υπηρετείτε στο Κουφόβουνο και στην Ταξιαρχία μας. Πρόκειται για ανεκτίμητη προσφορά που συμβάλει στην αμυντική αποτροπή. Στις δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας, μην ξεχάσετε ποτέ, ότι το μεγαλύτερο χρέος του Στρατιώτη είναι το χρέος προς την Πατρίδα του.

Γι’ αυτό φυλάξτε ως κόρη οφθαλμού την πίστη στο Θεό, την αγάπη μεταξύ σας, τη λεβεντιά σας και το θάρρος που υπαγορεύει και το ρητό που κοσμεί το έμβλημα της Ταξιαρχίας μας « Αρχή του Νικάν το Θαρρείν».

Στο νέο Διοικητή της ΔΠΒ καταξιωμένο αξιωματικό και φίλο, Συνταγματάρχη (ΠΒ) Βακλατζή Γεώργιο, εύχομαι ολόψυχα υγεία, δύναμη, τύχη και κάθε επιτυχία στη δύσκολη και υψηλή αποστολή του.

Πυροβολητές, σας αποχαιρετώ με απεριόριστη αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση διατηρώντας με υπερηφάνεια την ανάμνηση της περιόδου που διατέλεσα Διοικητής σας.
Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις αρετές και ικανότητές σας και πίστη στην υπεροχή σας έναντι του προαιώνιου εχθρού, σας καλώ να αναφωνήσετε:

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΔΠΒ ΤΗΣ 50 Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΨΟΣ»

Σχης (ΠΒ) Κιμουρτζής Παναγιώτης
Υποδιοικητής 50 Μ/Κ ΤΑΞ