ΕΘΝΙΚΑ

Δένδιας: Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα

Δένδιας: Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα

Την προστάτιδά του, Αγία Βαρβάρα, τίμησε το Πυροβολικό, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και αποτελεσματικότητα, πέρα από κάθε κομματική λογική και σκοπιμότητα, πέρα από πολιτικούς και ιδεολογικούς διαχωρισμούς», επισήμανε ο κ. Δένδιας στην ομιλία του.

Με αφορμή δε τις μισθολογικές περικοπές που έχουν επιβληθεί στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου «επιδιώκουμε να επιτύχουμε το πρέπον και αναγκαίο επίπεδο ανταπόδοσης -για τη συνεισφορά σας στην προσπάθεια για την εθνική ανασυγκρότηση- σε εσάς και κυρίως και στις οικογένειές σας».

Εξαίροντας το επίπεδο ετοιμότητας και γνώσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που παρέχουν «τη δυνατότητα στη χώρα να προασπίσει τα εθνικά δίκαια, να διασφαλίσει τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ο υπουργός γνωστοποίησε ότι «εφόσον ο χρόνος υπάρξει, είναι πρόθεσή μου να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί σαφής οδικός χάρτης, που θα μετατρέπει τις Ένοπλες Δυνάμεις από απλό καταναλωτή σε σημαντικό παραγωγό καινοτομίας και τεχνολογίας».

«Η υπεράσπιση των πατρίων συνδυάζεται άριστα με την ευκαιρία ανάδειξης των δημιουργικών δυνάμεων των στελεχών μέσω της παραγωγής, καινοτομίας και τεχνολογίας. Αυτό εξυπηρετεί την κάλυψη κατ' αρχήν των ιδίων αναγκών, τεράστιων λόγω της συγκυρίας της γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδος, και του μεγέθους των πιθανών μας αντιπάλων.

Καλύπτει ανάγκη της εθνικής επιβίωσης, δίνει όμως και την ευκαιρία της παροχής στην ελληνική εξωτερική πολιτική μηχανισμών προβολής ισχύος, όχι μόνο μέσω των υλικών μέσων, αλλά μέσω της εθνικής γνώσης και της τεχνογνωσίας», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αγνώστου Πυροβολητού και στη συνέχεια έκανε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ταγματάρχη του Πυροβολικού Δημητρίου Κωστάκη, ο οποίος διακρίθηκε στα πεδία των μαχών των Βαλκανικών Πολέμων, της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της εποποιίας 1940-1941. Ακολούθως, ο υπουργός και η στρατιωτική ηγεσία παρακολούθησαν σύντομη επίδειξη οπλικών συστημάτων Πυροβολικού.

Τον υπουργό Εθνικής Αμύνης συνόδευσαν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Στον εορτασμό παρέστησαν, επίσης, εκπρόσωπος της Βουλής, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, διπλωμάτες και ακόλουθοι Άμυνας ξένων κρατών.

Σχετικές ειδήσεις