ΕΘΝΙΚΑ

Το μεγάλο «παιχνίδι» των κατασκόπων πίσω από ΜΚΟ και σφραγισμένα διαβατήρια του Ψευδοκράτους...

Το μεγάλο «παιχνίδι» των κατασκόπων πίσω από ΜΚΟ και σφραγισμένα διαβατήρια του Ψευδοκράτους...

Τούρκοι «κερνούν» και Τούρκοι «πίνουν». Τι εκτιμούν γνωρίζοντες των πεπραγμένων στη γειτονιά μας, γιατί μας περιμένει δύσκολη Άνοιξη και Καλοκαίρι και γιατί η σφραγίδα από τα Κατεκόχμενα, στο διαβατήριο του Τούρκου παρατηρητή στη Χίο δεν είναι κάτι απλό;

ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ Η ΕΥΠ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΚΟ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ME ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει, παρά το γεγονός ότι έβαλε την υπογραφή του σε μία συμφωνία - όπως υποστηρίζει ο ίδιος με τη λογική του «μη χείρον βέλτιστον», ότι αυτή η συμφωνία, αυτό το προσφυγικό «μνημόνιο» είναι δύσκολο να του «βγει»...

limani

Η Τουρκία έσπευσε να στείλει - βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ - Τούρκους αστυνομικούς (παρατηρητές) σε ελληνικά νησιά στο πλαίσιο επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών, «ξέχασε» όμως ότι θα πρέπει να αρχίζει να περιορίζει και τις ροές από τα παράλιά της προς τη χώρα...

Από τις «ορέξεις» ενός μη κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι από το τι θα πράξει η Ελληνική κυβέρνηση ως κράτος μέλος σε συνεργασία με την ΕΕ, θα κριθεί η υλοποίηση ή μη της συμφωνίας που «γεννήθηκε» στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής.

tsipras1

Μία συμφωνία που διαθέτει αρκετά «γκρίζα» σημεία κι αυτό δεν μπορεί παρά να προβληματίζει. Για παράδειγμα, η Τουρκία δεν ελέγχεται για το αν υλοποιεί από την πλευρά της την συμφωνία. Μία αξιολόγηση θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την άρση της βίζας.

Οτιδήποτε δεν πάει καλά μέχρι τότε, εννοείται ότι θα το πληρώσει για μία ακόμη φορά η Ελλάδα.

Ο ρόλος των Τούρκων «παρατηρητών» στα νησιά...

Θα εργαστούν -επισήμως - στον τομέα επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν από τα παράλια.
Η υπόθεση του Τούρκου αστυνομικού - από την ομάδα της Σμύρνης που έφτασε στη Χίο το βράδυ της Κυριακής (20/03/2016) - ο οποίος εντοπίστηκε με διαβατήριο σφραγισμένο από το ψευδοκράτος κι ενώ ήταν υπό περιορισμό και αρκετά ορατή η επιστροφή του στην Τουρκία - εν τέλει επετράπη η παραμονή του από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας - «φούντωσε» για μία ακόμη φορά την κουβέντα περί των Μυστικών Υπηρεσιών.

Τούρκους αστυνομικούς έστειλαν στα νησιά ή στελέχη της ΜΙΤ;

«Αστείευεστε!» μας λέει ειρωνικά παλαίμαχο στέλεχος της ΕΥΠ που έχει «δουλέψει» πολύ στα νησιά του Αιγαίου και εξηγεί: «Δεν έχουν ανάγκη να κάνουν κάτι τέτοιο οι Τούρκοι. Περισσότερο εντάσσεται σ' ένα "παιχνίδι νεύρων", σε ένα "παιχνίδι" διπλωματίας παρά σε κάτι άλλο...»

-Δηλαδή;

«Μυημένοι μετανάστες σε πράκτορες. Για ένα σίγουρο ταξίδι στη Γερμανία ή τη Σουηδία, υπάρχουν κάποιοι που εύκολα μετατρέπονται σε πληροφοριοδότες των μυστικών υπηρεσιών. Η ΜΙΤ το ξέρει πολύ καλά αυτό. Και για να είμαι ακριβοδίκαιος, όχι μόνον η ΜΙΤ», περιγράφει ο ίδιος.

«Ξαναζωνταντεύει το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι», περιγράφει στο Newsbomb.gr το πρώην στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών οριοθετώντας το χρονικά τον περασμένο Νοέμβρη.

«Τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα και δεν στέκομαι στην περίπτωση του χωροφύλακα με το διαβατήριο, αυτό που του βρήκανε να είναι σφραγισμένο από τα κατεχόμενα. Αυτό μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα, μπορεί όμως να σημαίνει και πολλά. Εδώ έχει γεμίσει ο τόπος με πράκτορες, το διαβατήριο είναι μόνον το θέμα;» σχολιάζει και γελά.

turkey

Γεγονός είναι πάντως ότι οι Μυστικές υπηρεσίες στην Τουρκία αποτελούν το «μακρύ χέρι» του Ισλαμιστή Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -των νόμιμων και όσων παράνομων δραστηριοτήτών του φέρουν την σκιά του - γι' αυτό άλλωστε και προικίζονται δεόντως: Για παράδειγμα για το 2016 η ΜΙΤ (Millî İstihbarat Teşkilatı) πριμοδοτήθηκε με διπλάσιο προϋπολογισμό απ' ότι το 2015: 500,3 εκατομμύρια ευρώ!

Πού πάνε τα χρήματα και πώς σχετίζεται η ΜΙΤ με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που δρουν στην Τουρκία, αλλά και την Ελλάδα; Αν ακολουθούσε κάποιος τη διαδρομή του χρήματος θα μπορούσε να καταλήξει εκεί που καταλήγουν με μία άλλη διαδρομή ορισμένες από τις αποφάσεις της ΕΕ; Τουρκία «κερνά» και Τουρκία «πίνει»...

Αίσθηση προκάλεσαν πριν από μερικούς μήνες αποκαλύψεις για μία τουρκική ΜΚΟ η οποία επισήμως κατηγορείται από τους Κούρδους της Συρίας ότι παρείχε οπλισμό στο Ισλαμικό Κράτος. Διερευνητέες επίσης και οι πληροφορίες που θέλουν την συγκεκριμένη ΜΚΟ να δραστηριοποιείται για την περίθαλψη των προσφύγων στα Σκόπια και συγκεκριμένα στη Γευγελή.

Από το Νοέμβριο του 2015 και υπό τον φόβο έλευσης Τζιχαντιστών - με νωπό το μακελειό στο Παρίσι - ΕΥΠ και Κρατική Ασφάλεια επιστράτευσαν «γλωσσομαθείς» (με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό) υπαλλήλους και συνεργάτες με σκοπό να ενισχύσουν τη δύναμη της κατασκοπείας, αλλά και της αντικατασκοπίας, με βάση το «διεθνές» ενδιαφέρον, στα νησιά του Αιγαίου αλλά και στα σύνορα με τον Βορρά.

Σε αυτό είχε αναφερθεί και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ:
«...Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Ελληνική Αστυνομία έχουν στείλει γλωσσομαθείς, αραβομαθείς και άλλους ειδικούς στα νησιά που ασχολούνται με αυτό το θέμα. Συνεργαζόμαστε και με ξένες υπηρεσίες σε αυτό τον τομέα».

Στο ίδιο «μοντέλο» και η Γερμανία με τη γνωστή υπηρεσία μυστικών πληροφοριών την BND. Μέχρι το 2014 -αποκαλύψεις γερμανικού περιοδικού Der Spiegel - τμήμα αυτής της υπηρεσίας επιστράτευε ως «γλωσσομαθείς» πρόσφυγες και μετανάστες. Μετά λένε πως έκλεισε, αλλά η πρακτική αυτή συνεχίστηκε. Με ποιους; Μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, υποστηρίζουν άλλα γερμανικά δημοσιεύματα. Πώς; Διείσδυση των «επιστρατευμένων» ΜΚΟ σε χώρες, όπως η Ελλάδα που δέχονται πρόσφυγες και μετανάστες. Γιατί; Για να διερευνήσουν τα δίκτυα διακίνησης προσφύγων και μεταναστών. Για να συλλέξουν όλο και περισσότερο χρήσιμα στοιχεία την Εθνική τους Ασφάλεια. Και για να συλλέγουν «κερασάκια στην τούρτα» της πολιτικής τους στρατηγικής για εσωτερικούς λόγους - η κάθε χώρα- με απότερη στόχευση μια ισχυρή θέση στον χάρτη των ισχυρών της ΕΕ.

Στην Τουρκία κουμάντο σε όλα κάνει το Κράτος - Παρακράτος. Η ΜΙΤ αποτελεί βασικό στυλοβάτη.

zaman

Για την ιστορία, πάντως, να αναφέρουμε ότι η εφημερίδα Zaman, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας που πρόσφατα τέθηκε υπό καθεστωτικό έλεγχο, κυκλοφορεί πια με τίτλους: «Ανέτειλε ο ήλιος χάρις στον Ερντογάν»!!! σ.σ., αρκετοί δημοσιογράφοι της εφημερίδας - από την παλιά της μορφή - σαπίζουν στις τουρκικές φυλακές εξαιτίας των αποκαλύψεών τους για τις «βρώμικες» δουλειές του Ερντογάν με τον ISIS.

Σ' ένα σφραγισμένο διαβατήριο θα κολλήσουν;

σ.σ., και για τη δική μας ιστορία να αναφέρουμε ότι σε ότι αφορά στον τούρκο αστυνομικό στη Χίο, ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των έξι αστυνομικών που έστειλε η Σμύρνη στην Ελλάδα ως «παρατηρητές». Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας επέτρεψε την παραμονή του σφραγίζοντας την άδεια εισόδου και παραμονής του σε ένα λευκό χαρτί...

Υ.Γ., σε ένα λευκό χαρτί η υπογραφή άδειας εισόδου και παραμονής...

Σχετικές ειδήσεις