ΕΘΝΙΚΑ

Τι ανέφεραν Κοτζιάς - Αναστασιάδης για τον «τσακωμό» τους

Τι ανέφεραν Κοτζιάς - Αναστασιάδης για τον «τσακωμό» τους

Για την στήριξη του στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης για το Κυπριακό, ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μάλιστα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, απευθυνόμενος, προς τον Νίκο Αναστασιάδη, είπε χαρακτηριστικά, «κάποιος έβγαλε ότι τσακωνόμασταν οι δύο μας», προσθέτοντας, «όχι μόνο δεν είπαμε λέξη μεταξύ μας, αλλά είμασταν απόλυτα συνεννοημένοι», διαψεύδοντας με αυτό τον τρόπο τις φήμες περί τσακωμού την ώρα των κρίσιμων διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια των όσων είπε ο Νίκος Κοτζιάς, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, απάντησε χαρακτηριστικά «δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τρελά πράγματα, αλλά δεν τα λαμβάνουμε υπόψη μας» και συμπλήρωσε, «υπήρχε απόλυτη συνεννόηση. Νίκο μου, εγώ έχω φτάσει σε ένα σημείο να βάζω από το ένα αυτί και να βγάζω από το άλλο. Η ουσία είναι μία, έχουμε συνεργασία που έπρεπε να έχουμε; Παραπάνω από οποιεσδήποτε άλλες κυβερνήσεις».

«Το θέμα που συζητάμε, εγγυήσεις και ασφάλεια, μαζί το φτιάξαμε», σημείωσε ο Νίκος Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τού απάντησε: «Και πώς ολοκληρώθηκε η πρόταση; Ήταν συνδυασμός της δικής σου ιδέας για το σύμφωνο φιλίας συν τα δικά μου που αφορούν τα υπόλοιπα».

Στο μεταξύ, στον λογαριασμό του Twitter του υπουργείου Εξωτερικών αναρτήθηκε μια φωτογραφία των κ.κ. Κοτζιά και Αναστασιάδη, συνοδευόμενη με το μήνυμα: «Αρραγές μέτωπο Ελλάδας - Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σχετικές ειδήσεις