ΕΘΝΙΚΑ

Η «Μέδουσα» σε Σούδα και Ακρωτήρι με πλοία και αεροπλάνα

Η «Μέδουσα» σε Σούδα και Ακρωτήρι με πλοία και αεροπλάνα

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου

Ξεκινά σήμερα η διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ 5», η οποία θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: Εν όρμω στο ναύσταθμο Κρήτης και εν πλω στην ευρύτερη περιοχή του νοτίου – νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 3 φρεγάτες, 2 πυραυλακάτους, 1 κανονιοφόρο, 1 υποβρύχιο, 1 αρματαγωγό, 8 αεροσκάφη F-16, 1 αεροσκάφος AWACS, 1 ελικόπτερο SUPER PUMA, 4 ελικόπτερα CHINOOK, 4 ελικόπτερα AH 64 και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων, ενώ οι αιγυπτιακές Ένοπλες Δυνάμεις με 1 ελικοπτεροφόρο, 1 φρεγάτα, 2 πυραυλακάτους, 1 υποβρύχιο, 6 αεροσκάφη F-16, 2 αεροσκάφη C-130, 1 αεροσκάφος Ε2-C και προσωπικό μονάδων ειδικών επιχειρήσεων και τεχνικής υποστήριξης .

Τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία θα ελλιμενισθούν στη Σούδα και τα αιγυπτιακά μαχητικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν στην 115 πτέρυγα Μάχης.

Στη «ΜΕΔΟΥΣΑ 5» θα συμμετάσχουν παρατηρητές από την Κύπρο, την Ιταλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις ΗΠΑ.

Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω προαγωγή της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών σε θέματα θαλάσσιας ασφαλείας και σε επιχειρήσεις δυνάμεων σε περιβάλλον πολλαπλών απειλών.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η ημέρα διακεκριμένων επισκεπτών (DVDay).

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου.

Πηγή: cretalive.gr

Ρoή Ειδήσεων