ΕΘΝΙΚΑ

Απάντηση ΥΕΘΑ για το «Μακεδονία Ξακουστή»: Θα απαγορευθεί τελικά ή όχι;

Απάντηση ΥΕΘΑ για το «Μακεδονία Ξακουστή»: Θα απαγορευθεί τελικά ή όχι;
Ποιοι βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν σχετική ερώτηση
eurokinissi

«Ουδέποτε έχει απαγορευθεί ή έχει τεθεί θέμα απαγόρευσης ανάκρουσης του εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» από τις στρατιωτικές μουσικές των Ενόπλων Δυνάμεων και εξακολουθούν να ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα», διευκρινίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με αφορμή την διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) που διετάχθη για τον αλεξιπτωτιστή που φέρεται να παραβιάζει κανόνες ασφαλείας ρίψεων κατά τη διάρκεια άλματος.

Για το θέμα κατέθεσαν, ερώτηση στη Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής (15/103/2019), ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχει απαγορευτεί το «Μακεδονία ξακουστή» στις ένοπλες δυνάμεις.

Επίσης, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Έλενα Ράπτη σε ερώτηση της προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποσταλάκη ζήτησε να διευκρινιστεί εάν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης την 25η Μαρτίου θα επιτραπεί στη μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού να παίξει το εμβατήριο.

ΓΕΣ: Παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας

Σε εξέλιξη βρίσκεται διοικητική εξέταση από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, όσον αφορά στο περιστατικό του αλεξιπτωτιστή που πραγματοποίησε πτώση τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ παράλληλα την κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ.
Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει».

Μάλιστα, ο Μανώλης Μπούχλης αρνήθηκε να σβήσει το εν λόγω video όταν του ζητήθηκε, με αποτέλεσμα την αποβολή του από την σχολή του Ασπροπύργου.

Ο νεαρός Κρητικός θέλησε με αυτό τον τρόπο να «διαμαρτυρηθεί» για τα όσα έχει... τραβήξει η Μακεδονία, μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ βρισκόταν πάνω από τον θεσσαλικό κάμπο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων της Νέας Ζηλανδίας στο Newsbomb.gr

Ανείπωτη θλίψη: Έλληνας ηθοποιός πέθανε πριν 40 μέρες και δεν το έμαθε κανείς

Πανικός στο ΣΚΑΙ: Φεύγει ο Αυτιάς, ποιος πάει στη θέση του; (pics)

Σχετικές ειδήσεις