Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΘΝΙΚΑ

Άλωση της Κωσταντινούπολης: Η κιτς φιέστα Ερντογάν με φόντο την Αγιά Σοφιά (vid)

Newsbomb

Σόου με έντονο το κιτς στοιχείο, έστησε o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την «μαύρη» επέτειο για τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Με έναν συνδυασμό φωτορυθμικών και προκλητικών μηνυμάτων πάνω από την Αγιά Σοφιά «γιόρτασε» η Τουρκία τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Κατά την εκδήλωση για την τουρκική επέτειο ακούστηκε και το μήνυμα «Ευχαριστούμε τον προεδρο Ερντογάν για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί», σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ενώ πάνω από την Αγιά Σοφιά εμφανίστηκε μέσω οπτικοακουστικής τεχνολογίας, ο Μωάμεθ ο Πορθητής και η επιγραφή «1453».

Νωρίτερα, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά» πριν από την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Τούρκος πρόεδρος, ανέφερε: «Χρόνια Πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μίας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη. Ο Μωάμεθ είπε ότι "η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός"».

Tην ίδια ώρα, ανεπιθύμητο χαρακτήρισε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επισκέπτεται τη Θράκη την Κυριακή, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων, Ιμάμ Αχμέτ, μιλώντας στο Open.

Ο κ. Αχμέτ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν θέλουμε να μας λένε Τούρκους», προσθέτοντας πως «Τουρκοχώρια μέσα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα αρχίσει το πρόγραμμά του με ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, όπου θα καταφθάσει την Κυριακή. Τη Δευτέρα, 31 Μαΐουθα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, με τις συνομιλίες τους να εστιάζουν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στενεύει ο κλοιός - Δέκα ύποπτοι στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. (vid)