ΕΘΝΙΚΑ

Έρχεται Αθήνα ο Τσαβούσογλου - Τα θέματα που θα συζητήσει με τον Δένδια

Έρχεται Αθήνα ο Τσαβούσογλου - Τα θέματα που θα συζητήσει με τον Δένδια

«Κλείδωσε» το ραντεβού Τσαβούσογλου - Δένδια καθώς το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ στην Ελλάδα - Στις 31 Μαΐου οι επίσημες συνομιλίες - Από τη Θράκη ξεκινά το ταξίδι του ο Τσαβούσογκλου

Με ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη ξεκινά το πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή 30 Μαΐου, όπου και επισκεφτεί την Θράκη, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας θα παραθέσει προς τιμήν του ανεπίσημο δείπνο.

Τη Δευτέρα, 31 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ με τις συνομιλίες τους να εστιάζουν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο Newsbomb.gr, τον Τσαβούσογλου θα υποδεχτεί τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας γίνεται καθώς στο πρόσφατο ταξίδι του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, ο Έλληνας υπουργός έγινε δεκτός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έρχομαι Ελλάδα»

Ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιβεβαίωσε το πρωί τα τουρκικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πιθανό ραντεβού με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια τις προσεχείς ημέρες.

Κατά το χθεσινό δημοσίευμα της Yeni Safak η συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια θα προετοιμάσει τη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Κυριάκου Μητσοτάκη που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Στο άρθρο της Γενί Σαφάκ υποστηρίζεται βάσει διπλωματικών πηγών ότι η ένταση ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών που σημειώθηκε στην Άγκυρα στις 15 Απριλίου «δεν θα υπάρξει και στην Αθήνα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λινού στο Newsbomb.gr: Να αναθεωρηθούν τα ηλιακά όρια για το εμβόλιο της AstraZeneca