Φωτιά τώρα: Χωρίς ενεργό μέτωπο στα Μέγαρα, «καντηλάκια» στη Σαλαμίνα, αγωνία για τους ανέμους

Newsbomb

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Σαλαμίνα, καλύτερη η εικόνα στα Μέγαρα
INTIME

Όλες οι εξελίξεις για τα πύρινα μέτωπα στο live blog του Newsbomb.gr

Με αισθητά βελτιωμένα τα μέτωπα από τις φωτιές σε Μέγαρα και Σαλαμίνα ξεκίνησε η Πέμπτη (21/07) χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δυνάμεων της πυροσβεστικής κατά τη χθεσινή ημέρα (20/07).

Σύμφωνα με την εικόνα από την Πυροσβεστική στη Σαλαμίνα υπάρχουν μερικά «καντηλάκια» στο λόφο Πατρίς για τα οποία γίνεται επιχείρηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν.

Παρόμοια η εικόνα και στα Μέγαρα καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Εντωμεταξύ συναγερμός σήμανε κατά τη διάρκεια της νύχτας για φωτιά στη Χίο η οποία, όμως, αντιμετωπίστηκε άμεσα χάρη στην κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Εντούτοις στις αρχές δεν υπάρχει εφησυχασμός καθώς παραμένει ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων λόγω των ισχυρών ανέμων που θα φυσούν και σήμερα, Πέμπτη, (21/07) με αρκετές περιοχές της επικράτειας να είναι στην κατηγορία του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το Newsbomb.gr ενημερώνει λεπτό προς λεπτό για την εξέλιξη της πυρκαγιάς

06:48
Μάριος Καλογερόπουλος

Δήμαρχος Μεγάρων: Η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα

Η φωτιά στα Μέγαρα ξεκίνησε από χαράδρα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Μεγαρέων ενώ για την αιτία εκδήλωσής της είπε ότι «μόνο εικασίες και υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε, δεν υπάρχουν στοιχεία»

«Θα ζητήσουμε να κριθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να δοθούν πιο γρήγορα οι αποζημιώσεις. Κυρίως έχουμε διάσπαρτες εξοχικές κατοικίες στην περιοχή της φωτιάς. Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η καταγραφή. Ευτυχώς οι άνεμοι είναι χαμηλής εντάσεως τώρα το πρωί» είπε ο Γρηγόρης Σταμούλης στο MEGA

06:41
Μάριος Καλογερόπουλος

Στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων οι φωτιές στην Ελλάδα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ενδείξεις εμπρησμού στην Πεντέλη

ΤΑ ΝΕΑ: Γιατί πάλι η Πεντέλη ...και τι μας περιμένει

Η ΑΥΓΗ: Επιτελικές στάχτες

Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Διαρκές έγκλημα» που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία του λαού

ΚΟΝΤΡΑ: ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΑΥΤΟΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ

Ο ΛΟΓΟΣ: Κόλαση φωτιάς

Δείτε ΕΔΩ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Τρίτη (19/07)

05:17
Γιάννης Φιλιππάκος

Ο σημερινός χάρτης κινδύνου πυρκαγιάς

Οι περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για σήμερα Πέμπτη (21/7) είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
04:14
Γιάννης Φιλιππάκος

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Χίο

Υπό έλεγχο τέθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Πυργιά Καρδαμύλων.

02:46
Γιάννης Φιλιππάκος

Η εικόνα στα μέτωπα της Σαλαμίνας

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σάμαρι Σαλαμίνας ενώ σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Newsbomb.gr, αρκετά καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά στον Λόφο Πατρίς καθώς δεν υπάρχει αυτή την ώρα ενεργό μέτωπο.

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 Πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 Πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

01:56
Γιάννης Φιλιππάκος

Παραμένουν οι δυνάμεις στην Πεντέλη

Σε ύφεση παραμένει η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, 19 Ιουλίου, στην Πεντέλη.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν ισχυρές προκειμένου να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο παραμένουν σε επιφυλακή επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που έχουν διατεθεί από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η τοπική αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, μεγάλη δύναμη εθελοντών πυροσβεστών, εθελοντές των ομάδων Πολιτικής Προστασίας, η ΕΛ.ΑΣ. και το ΕΚΑΒ.

01:08
Γιάννης Φιλιππάκος

Φωτιά στη Χίο

Φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Χίο στην περιοχή Πυργιά Καρδαμύλων.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί στην περιοχή του Φράγματος του Σαραπίου και καίει κυρίως πευκόδασος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 40 Πυροσβέστες με 11 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς επίσης και υδροφόρες ΟΤΑ με εθελοντές.

Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές

23:55
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Δεκάδες πολίτες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία από τις πληγείσες περιοχές

Συνολικά 34 πολίτες από τις πληγείσες περιοχές από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Πεντέλη έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ΕΤΙΚ (Ειδικό τμήμα Ιατρικής των Καταστροφών), ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

22:39
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Καλύτερη η εικόνα και στη Σαλαμίνα

Λίγο μετά τις 21:00, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι στη Σαλαμίνα, ενώ σε εξέλιξη παραμένει στο λόφο Πατρίς.

Η κατάσταση και στο τρίτο μέτωπο είναι αντιμετωπίσιμη, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.

Στην κατάβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή και από εθελοντές πυροσβέστες. Επίσης, ακτοπλοϊκώς στη Σαλαμίνα μετέβησαν από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Αρχικά η πυρκαγιά ξέσπασε στο λόφο Πατρίς. Λίγη ώρα αργότερα ξέσπασαν δύο ακόμα πυρκαγιές, σε Μύλους και Θέατρο. Πρόκειται για δύο περιοχές, καμένες παλαιότερα, με φυσική αναγέννηση. Η πυρκαγιά έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση.

22:38
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση στα Μέγαρα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βελτιωμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην φωτιά που μαίνεται από το μεσημέρι στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων. Η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί δυτικά από τη Ζάχουλη, ενώ υπάρχει και ένα δεύτερο μικρό μέτωπο κοντά στην περιοχή Πευκενέα.

Στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι με ένταση 3 μποφόρ, γεγονός που ευνοεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις και ειδικότερα τα εναέρια μέσα που επιχειρούν εκεί.

Στη πυρκαγιά επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, 34 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι, ενώ στις 14.35 στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ζάχουλη για να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλεποχώρι. Λίγο πριν τις 6 μ.μ. στάλθηκε και δεύτερο μήνυμα από το 112 στους κατοίκους που βρίσκονται στον οικισμό Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων να πράξουν το ίδιο και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved