Live: Δείτε όλες τις εξελίξεις από την επέλαση της κακοκαιρίας «EVA»

Newsbomb

EUROKINISSI

Κακοκαιρία EVA - Liveblog: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πλήττουν τα νησιά του Ιονίου και τη Δυτική Ελλάδα - Τις επόμενες ώρες θα χτυπηθούν από τα ισχυρά φαινόμενα και η κεντρική Ελλάδα και η Αττική - Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Η κακοκαιρία «EVA» έχει φτάσει για τα καλά στη χώρα μας με τη Δυτική Ελλάδα να έρχεται αντιμέτωπη από το πρωί με τα ισχυρά φαινόμενα. Την ίδια στιγμή, το απόγευμα του Σαββάτου εστάλη μήνυμα από το 112 για ισχυρές βροχές και πολλή προσοχή στην Αττική.

Όλα τα νησιά του Ιονίου βρίσκονται σε συναγερμό με την Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο να πλήττονται ιδιαίτερα, ενώ αυτή την ώρα η κακοκαιρία έχει περικυκλώσει την Πελοπόννησο, η οποία είναι προετοιμασμένη για τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Από το βράδυ τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης) και κατά τη διάρκεια της νύχτας την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Το απόγευμα του Σαββάτου (05/11) στάλθηκε μήνυμα 112 και στους κατοίκους της Πελοποννήσου για περιορισμό των μετακινήσεων.

Οι αστυνομικές αρχές θα τεθούν, από τις επόμενες ώρες, σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν ουσιαστικά, με μέσα και έμψυχο δυναμικό, τον σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να αντιμετωπιστούν τα όποια τυχόν προβλήματα ανακύψουν.

Για το σκοπό αυτό, ενισχυμένα κλιμάκια της τροχαίας θα επιτηρούν στο εθνικό, αστικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ σε ετοιμότητα θα τεθούν και τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα της Επικράτειας, ευρισκόμενα σε συνεχή επικοινωνία με τους Δήμους και τις Περιφερειακές Αρχές της χώρας.

22:41
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Κακοκαιρία «EVA»: Βίντεο από τη Βόρεια Ελλάδα

22:26
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Μήνυμα του 112 στη Θεσσαλονίκη

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σαρώνουν την χώρα με το «112» να παίρνει «φωτιά». Ήδη η κακοκαιρία «EVA» σφυροκοπά τις περισσότερες χώρες της Ελλάδας. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έλαβαν και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου ενώ νωρίτερα το Σάββατο είχε σταλεί μήνυμα από το 112 και στους κατοίκους της Αττικής.

21:44
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Αρνιακός για την κακοκαιρία «EVA» την Κυριακή 06/11

Σε όλη τη χώρα την Κυριακή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί, και στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει τους 18 με 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

21:13
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Κακοκαιρία «EVA» - Γιαννόπουλος: Έντονα φαινόμενα την Κυριακή (06/11)

Η τελευταία μέρα της κακοκαιρίας «EVA» θα είναι η Κυριακή με σταδιακή βελτίωση του καιρού από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Μέχρι το επόμενο Σάββατο δεν προβλέπεται κάποιο σύστημα να δώσει ξανά βροχές. Έτσι, οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα είναι με πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Το θερμόμετρο όμως θα έχει επιστρέψει σε κανονικές τιμές για την εποχή, γύρω στο μεσημέρι θα φτάνουν τους 20 με 23 βαθμούς. Ψύχρα αναμένεται τις πρωινές ώρες ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Κυριακή προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα νησιά του Ιονίου μέχρι το μεσημέρι, στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) μέχρι το απόγευμα, στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες από το πρωί και στην περιοχή Σάμου-Ικαρίας και στα Δωδεκάνησα από νωρίς το απόγευμα. Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

21:05
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Έφτασαν τα πρώτα χιόνια σε κορυφή των Τρικάλων

Το απόγευμα του Σαββάτου το κύμα κακοκαιρίας «EVA» άρχισε να χτυπά και το Νομό Τρικάλων με δυνατούς νοτιάδες και βροχή. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά των Τρικάλων.

Σύμφωνα με το thebest.gr, στην κορυφή Τριγγία (2.204 μ. υψόμετρο) Κλεινοβού Καλαμπάκας στον νομό Τρικάλων, η κακοκαιρία έφερε και χιόνια, τα οποία «πασπάλισαν» το βουνό. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση σε όλο το Νομό.

20:23
Αναστασία - Βασιλική Γκολέμη

Έπεσε δέντρο στην Εθνική Πατρών – Πύργου – Διακοπές ρεύματος στην Αιτωλοακαρνανία

Η Αχαΐα και τα νησιά του Ιονίου βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας, ενώ στην Κεφαλονιά καταγράφηκαν άνεμοι τάξης 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Στην Πάτρα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες να χτυπήσει νέο κύμα της κακοκαιρίας και γι’ αυτό τον λόγο βρίσκονται επί ποδός η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και η Πολιτική Προστασία.

Σήμερα σημειώθηκε πτώση δέντρου στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πύργου, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ στην Αιτωλοακαρνανία σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

20:09
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις αύριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Την Κυριακή βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαινόμενα που τοπικά θα είναι έντονα έως πολύ έντονα και τα οποία το βράδυ θα αρχίσουν να περιορίζονται στα ανατολικά, στα κεντρικά, στα νότια και στο Αιγαίο. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Από τις απογευματινές ώρες αύριο πολύ έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και σε περιοχές της Κρήτης. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 8 έως 19 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 12 έως 22-23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς έως βορειοανατολικούς με εντάσεις 5-6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις 6-7 Μποφόρ και από το βράδυ άνεμοι βορείων διευθύνσεων με μικρή εξασθένηση. Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα είναι τοπικά θυελλώδεις.

Στην Αττική αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και από αργά το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ, όμως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων οι άνεμοι θα ενισχύονται τοπικά σε θυελλώδεις. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αυξημένη είναι η πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς.

19:48
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Ζάκυνθος: Απαγορευτικό στη γραμμή από και προς την Κυλλήνη εξαιτίας της κακοκαιρίας

Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη στις 14:00 και από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο στις 16:15. Το ίδιο ισχύει και για Πόρο.

Ανακοίνωση της Εταιρείας:

Ενημερώνουμε ότι σήμερα 05/11/2022 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από Κυλλήνη προς Πόρο στις 15:45, απο Πόρο προς Κυλλήνη στις 13:30, από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη στις 14:00 και από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο στις 16:15.

19:33
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

Δείτε LIVE πώς κινείται κάθε στιγμή το βαρομετρικό

Δείτε LIVE μέσα από το WINDY πώς κινείται κάθε στιγμή το βαρομετρικό κυκλώνοντας την Ελλάδα:

19:13
Μαρία Ιωάννα Κρασανάκη

H κακοκαιρία «EVA» θα φθάσει και στην Κύπρο

Το χαμηλό βαρομετρικό με την ονομασία «EVA» το οποίο βρίσκεται στην βόρεια Ιταλία, κινείται νοτιοανατολικά και θα αρχίσει να επηρεάζει την Κύπρο από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες.

Την ίδια στιγμή η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από την κανονική για την εποχή.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved