ΦΟΒΟΙ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΡΟΔΟ

Liveblog: Εφιάλτης στη Μαγνησία -Οι φλόγες μπήκαν σε στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο, εκρήγνυνται βλήματα

Newsbomb

Φωτιές στην Ελλάδα - Όλες οι ειδήσεις: Το χειρότερο σενάριο έγινε πραγματικότητα στην πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στη Μαγνησία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ στις 16:45, η κατάσταση με τη φωτιά στη Νέα Αγχίαλο γίνεται δραματική, καθώς οι φλόγες μπήκαν, σε αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας με βλήματα. Από το σημείο ακούγονται ακόμα εκρήξεις.

Το ASTRA TV βρέθηκε στο σημείο τη στιγμή της έκρηξης:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά στις Μικροθήβες μπήκε στο στρατόπεδο των πυρομαχικών και υπάρχουν εκρήξεις. Οι φλόγες πέρασαν, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα. Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

Η τελευταία έκκληση των Αρχών ήταν να απομακρυνθούν όλοι σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από την αποθήκη, καθώς αναμένονται κι άλλες ισχυρότερες εκρήξεις.

Οι κάτοικοι δηλώνουν τρομοκρατημένοι, ενώ οι εκρήξεις ακούγονται μέχρι τον Βόλο.

Η κατάσταση πλέον ξεφεύγει του ελέγχου, με τον κόσμο να φεύγει άρον – άρον από Μικροθήβες και Ν. Αγχίαλο, ακόμα και δια θαλάσσης, ενώ οι αστυνομικοί πηγαίνουν κυριολεκτικά πόρτα – πόρτα καλώντας του πολίτες να φύγουν από την περιοχή.

Από τις εκρήξεις, που συνεχίζουν, έχουν σπάσει τζάμια σε πολλά σπίτια κυρίως της Νέας Αγχιάλου, ενώ το ωστικό κύμα που έφθασε στον Βόλο έκανε πολλούς κατοίκους να βγουν από τα σπίτια.

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή για προληπτική μεταφορά αεροσκαφών από την 111 Πτέρυγα Μάχης. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους.

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου. Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εκκένωση πολιτών από το λιμάνι της Νέας Αγχιάλου.

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρονται στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 133 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο, με το λιμενικό να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

22:05
Σωτήρης Σκουλούδης

Σύλληψη για πρόκληση φωτιάς στη Μάνδρα Αττικής

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) με τη συνδρομή των ανακριτικών υπαλλήλων της Π.Υ. Ελευσίνας, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε χορτολιβαδική – αγροτική έκταση, εντός του οικισμού Παλαιοχώρι του δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική για το περιστατικό επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

22:05
Σωτήρης Σκουλούδης

Αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων σε ΒΙΠΕ Βόλου & Ασπρόπυργο αύριο ζητεί η γ.γ. Εργασιακών Σχέσεων

Η γενική γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεί τους εργοδότες των επιχειρήσεων των Βιομηχανικών Περιοχών Βόλου και Ασπρόπυργου, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους, να συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση των εργαζομένων αυτών από τους εργασιακούς χώρους, καθώς και να προβούν στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθ' όλη τη διάρκεια της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2023, σε κάθε δε περίπτωση μέχρι την εξάλειψη των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στους περιβάλλοντες χώρους των Βιομηχανικών Περιοχών λόγω του εκτεταμένου φαινομένου των πυρκαγιών.

21:57
Σωτήρης Σκουλούδης

Εκατοντάδες κόσμου στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου για να περάσουν το βράδυ

Σκηνές που κόβουν την ανάσα και δεν θα μπορούσε να σκεφθεί πότε κανείς περνούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι της Μαγνησίας.

Αποκορύφωμα η σημερινή πύρινη λαίλαπα στη Νέα Αγχίαλο και οι αλυσιδωτές και εκκωφαντικές εκρήξεις από τα πυρομαχικά της 111 ΠΜ στο φυλάκιο της Καράμπας.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχίαλου μεταφέρθηκαν στον Βόλο με βάρκες, ΙΧ και λεωφορεία και θα περάσουν το βράδυ τους στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου, όπου ο Δήμος έχει συγκεντρώσει ράντζα, φαγητό και νερό. Παράλληλα στο Εκθεσιακό Κέντρο βρίσκονται και νοσηλευτές για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους το έχουν ανάγκη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

21:55
Σωτήρης Σκουλούδης

Επείγον αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας: Καλεί μέλη της να δηλώσουν δωμάτια για πυρόπληκτους

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας καλεί τα μέλη της να δηλώσουν διαθέσιμα δωμάτια για φιλοξενία τουριστών που εκκενώνουν αυτή τη στιγμή περιοχές που πλήττονται από τη φωτιά στην Μαγνησία, όπως η Ν Αγχίαλος.

Μάλιστα ζητά αυτό να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

21:47
Σωτήρης Σκουλούδης

Ενεργοποιήθηκε η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την πυρκαγιά στη Μαγνησία

Κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την Υπηρεσία Copernicus/Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για περιοχές των Δήμων Ρήγα Φεραίου και Βόλου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 26 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Τα αίτημα έγινε αποδεκτό από την Ευρωπαϊκή Ένωση (κωδικός ενεργοποίησης EMRS679) και αναμένεται άμεσα η διάθεση σειράς χαρτογραφικών δεδομένων και προϊόντων, που προκύπτουν από ανάλυση δορυφορικών εικόνων.

Τα δεδομένα και οι χάρτες της Υπηρεσίας Copernicus Emergency Management Service/Mapping θα διατεθούν άμεσα από τη Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δωρεάν για την διαχείριση του έργου τους.

21:47
Σωτήρης Σκουλούδης

Παίρνει διαστάσεις η φωτιά στη Νέα Αγχίαλο - Κίνδυνος και για τους οδηγούς στην Εθνική Οδό

20:48
Σωτήρης Σκουλούδης

Στις φλόγες το κτήριο του αγροτικού συνεταιρισμού «Η Δήμητρα»

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου και γενικότερα της περιοχής του Βόλου καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες συνεχίζει να μαίνεται και να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα της.

Πριν από λίγη ώρα ήχησε ξανά το 112 για εκκένωση των περιοχών Καραμπάς και Αγχίαλο με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται.

20:42
Σωτήρης Σκουλούδης

Δραματικές εκκενώσεις στη Νέα Αγχίαλο - Δείτε βίντεο

20:40
Σωτήρης Σκουλούδης

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση 3 χιλιομέτρων

Εκκενώνονται οι περιοχές Καραμπά και Αγχιάλου λόγω των εκρήξεων που σημειώνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα το μήνυμα που εστάλη από το 112 στις 8:05 αναφέρει: «Εκκενώστε την περιοχή των εκρήξεων Καραμπά και Αγχιάλου σε απόσταση 3 χιλιομετρων. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

20:29
Σωτήρης Σκουλούδης

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από την έκρηξη στη Νέα Αγχίαλο

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved