Συλλαλητήριο Θεσσαλονίκη: Μέγα πλήθος, μέγα πάθος - Δεκάδες χιλιάδες πολίτες στη συγκέντρωση

Newsbomb

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Καρέ - καρέ όλα όσα συμβαίνουν στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων -  Συνεχής ροή ειδήσεων από το Newsbomb.gr σε Liveblog - Με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» oι διοργανωτές δίνουν βροντερό «παρών» - Χιλιάδες πολίτες μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου - Για 500.000 κάνουν λόγο οι διοργανωτές 

Δείτε ζωντανά εικόνα από τη Θεσσαλονίκη

Από χθες (20/1) ξεκίνησαν να φτάνουν στην Θεσσαλονίκη πολίτες από όλες τις περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 500 πούλμαν έχουν αναχωρήσει από χθες. Νωρίς το πρωί έφυγαν λεωφορεία και από την Αθήνα.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης ανακοίνωσαν από τα μεγάφωνα ότι οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ανέρχονται στους 500.000!

Πολλά πούλμαν με πολίτες που θέλουν να φτάσουν στην συγκέντρωση έχουν «κολλήσει» στα διόδια των Μαλγάρων. Πηγές των διοργανωτών ανέφεραν ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν φτάσει συνολικά 1.300 πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα. «Να ανοίξουν τα Μάλγαρα, να διευκολύνουν τον κόσμο να έρθει εδώ» ήταν η έκκληση που απηύθυνε στην Ελληνική Αστυνομία ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ο βασικός όγκος του κόσμου βρίσκονται στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα, στις 13:00 αντιεξουστές πραγματοποίησαν αντισυγκέντρωση στην περιοχή της Καμάρας, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ.

Δείτε όλα όσα έγιναν από νωρίς το πρωί στη Θεσσαλονίκη όπως τα κατέγραψε το LIVE - BLOG του Newsbomb.gr

16:28
Κώστας Τσιτούνας

Συγκίνησε ο παπα - Ανδρέας από τα Ανώγεια

15:43
Κώστας Τσιτούνας

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 400.000 με 500.000 κόσμο

Το βέβαιον είναι ότι η προσέλευση του κόσμου είναι αρκετά μεγάλη, μεγαλύτερη από τις προσδοκίες των διοργανωτών.

15:42
Κώστας Τσιτούνας

Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη – Επεισόδια (ξανά): Χημικά στο κέντρο της πόλης

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 15:00 το μεσημέρι στην Πλατεία Ναυαρίνου, κατά τη διάρκεια του μεγάλου συλλαλητηρίου για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ομάδα ατόμων που κρατούσε ελληνικές σημαίες και σημαίες της Μακεδονίας, προσπάθησε να προσεγγίσει το χώρο όπου είναι σε εξέλιξη η αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών, στην Καμάρα.

Δείτε περισσότερα στο Thestival.gr

15:30
Κώστας Τσιτούνας

Ο ύμνος της Μακεδονίας ακούστηκε στο γήπεδο της Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ παίζει αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης την ώρα που στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται το συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της ονομασίας της Μακεδονίας.

Ωστόσο, εκτός από το πανό που κρέμασαν οι οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά για να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας (δείτε εδώ), από τα μεγάφωνα του γηπέδου της Τούμπας ακούστηκε ο μακεδονικός ύμνος λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

15:12
Κώστας Τσιτούνας

π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης : Δεν ήρθαμε να καπηλευτούμε τη Συγκέντρωση

Μακριά από εμάς αυτοί που ήρθαν να καπηλευτούν ψηφαλάκια, είπε ο λεβέντης παπάς από την Κρήτη

«Φωνάζουμε δυνατά πως η Μακεδονία είναι Ελληνική και είναι μια και αδιαπραγμάτευτη», ανέφερε.

15:10
Κώστας Τσιτούνας

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια με τους κουκουλοφόρους στη Θεσσαλονίκη

14:54
Κώστας Τσιτούνας

Σκοπιανό: Πανό και συνθήματα στη Βέροια για την ονομασία (pics)

Πολλοί είναι εκείνοι που συγκεντρώθηκσαν στη Βέροια, μετά από το Κάλεσμα του πολιτιστικού Συλλόγου ''Ευστάθιος χωραφάς'' για το σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

14:42
Κώστας Τσιτούνας

Ποιοι έδωσαν το παρών

Πάνω από 50.000 οι συμμετέχοντες - Για 100.000 κάνουν λόγο οι διοργανωτές οι συμμετέχοντες - Παρόντες όλοι οι βουλευτές Βορείου Ελλάδος της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ο μητροπολίτης Άνθιμος, ο περιφερειάρχης Τζιτζικώστας και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή

14:33
Κώστας Τσιτούνας

Κατέβηκε τελικά ο Άνθιμος παρά τις αντίθετες παραινέσεις της εκκλησίας

Μετά την προτροπή του στον κόσμο να δώσει "το παρών" ο κ. Άνθιμος κατέβηκε τελικά στο συλλαλητήριο, μαζί με άλλους εκπροσώπους του κλήρου.

Ο κ. Άνθιμος απηύθυνε "εγκάρδιο ορθόδοξο, ελληνικό χαιρετισμό" προς το πλήθος και σημείωσε: "Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, η Ελλάδα είναι Μακεδονία".

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε να πάνε όλα καλά για την πατρίδα μας που της αξίζουν πολλά και έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία.

14:19
Κώστας Τσιτούνας

Ξεκίνησαν οι ομιλίες - Στο Βήμα ο Μητροπολίτης Άνθιμος

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved