Συλλαλητήριο Αθήνα LIVE: Λαοθάλασσα στο Σύνταγμα - Συγκίνηση από την ομιλία του Μίκη

Newsbomb

Συλλαλητήριο Αθήνα | Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Η καρδιά της Μακεδονίας «χτυπά» στην Αθήνα - Σε εξέλιξη οι ομιλίες το μεγάλο συλλαλήτηριο στο Σύνταγμα - Συγκλόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης - Το Newsbomb.gr μέσα από το LIVE BLOG μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις

Το Newsbomb.gr στην καρδιά των γεγονότων - Όλη η Ελλάδα μια αγκαλιά στο Σύνταγμα - «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας, καθώς περίπου 19.000 αστυνομικοί έχουν στήσει ένα πλέγμα προστασίας, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής είχαν αρχίσει να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα διαδηλωτές με μισθωμένα πούλμαν, αυτοκίνητα, τρένα και πλοία από όλες τις πλευρές της Ελλάδας. Η συμμετοχή του κόσμου στο μεγάλο συλλαλητήριο για το ζήτημα ονομασίας των Σκοπίων αναμένεται όπως εκτιμούν οι διοργανωτές να είναι μεγαλύτερη από αυτή στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Εδώ και αρκετές ώρες, η πόλη αναμένεται να κατακλυστεί από μεγάλο όγκο διαδηλωτών που κρατώντας γαλανόλευκες σημαίες θα «αγκαλιάσουν» το Σύνταγμα για να βροντοφωνάξουν ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Όπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, έτσι και αυτή την Κυριακή το Newsbomb.gr με αίσθημα ευθύνης μεταδίδει LIVE, λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο της Αθήνας: «Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ», ανάφερε ο μουσικοσυνθέτης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

16:15
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ.: 140.000 πολίτες στο συλλαλητήριο της Αθήνας

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου εκατόν σαράντα χιλιάδων (140.000) πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας.

Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».

16:11
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Παραμένουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο Σύνταγμα

«Λαοθάλασσα» αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Ο κόσμος δεν φεύγει, βροντοφωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

16:07
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Διμοιρίες των ΜΑΤ στα Προπύλαια: Φωτοβολίδες, πέτρες και δακρυγόνα

Διμοιρίες κινούνται προς τα Προπύλαια, καθώς συνεχίζεται η ένταση με μέλη της Χρυσής Αυγής στην Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση βομβίδων κρότου - λάμψης.

Δείτε ΕΔΩ

15:58
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ένταση ΤΩΡΑ στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, επιχείρησε να σπάσει το οδόφραγμα στην Πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να απαντήσει, κάνοντας χρήση χημικών. Οι χρυσαυγίτες τράπηκαν σε φυγή, με κατεύθυνση προς τα Εξάρχεια.

Εξάλλου, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σόλωνος σημειώθηκαν επεισόδια, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών χτύπησε με ρόπαλα έναν άνδρα, ο οποίος κρατούσε ελληνική σημαία.

15:50
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ο Αντώνης Σαμαράς στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Με χειροκροτήματα και το σύνθημα: «Ελλάς - Ελλάς, Αντώνης Σαμαράς» έγινε δεκτός στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

15:43
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Ιστορική ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα

«Αδέρφια μου φασίστες, ρατσιστές, αναρχικοί, τρομοκράτες, τραμπούκοι. Οι πατριώτες που μας κυβερνούν και τα βαποράκια τους οι αριστεριστές έριξαν μπογιές για να με εμποδίσουν να μιλήσω μπροστά σε εσένα κυρίαρχε λαέ», ανάφερε ο μουσικοσυνθέτης στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα.

«Έμαθα να μιλώ με λόγια σταράτα και ασυμβίβαστα, όπως εσύ με δίδαξες κυρίαρχε ελληνικέ λαέ. Να μιλώ και να πράττω σε όλη μου τη ζωή, με κάθε θυσία και σε ευχαριστώ γι αυτό» είπε, μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης, ξεσηκώνοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, οι οποίοι του φώναζαν: «Μίκη, αλλάζεις την Ιστορία».

Δείτε ΕΔΩ

15:38
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Στο βήμα ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης

«Σήμερα η Μακεδονία ενώνει την Ελλάδα σα μια γροθιά, σήμερα είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το άρθρο 120 του Συντάγματος. Όταν έχουμε κυβερνήσεις που από το 2010 λένε όλο «ναι» στη δουλεία, σήμερα ο κυρίαρχος λαός παίρνει την εξουσία στα χέρια του».

«Η Ελλάδα εδώ είναι ολόκληρη και λέει όχι, δεν δίνουμε ούτε ένα χιλιοστό της ταυτότητάς της. Σήμερα ο Ελληνικός Λαός λέει ένα ηχηρό "όχι"».

15:34
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Πώς μεταδίδουν τα σκοπιανά ΜΜΕ τη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκτενή ρεπορτάζ παρακολουθούν τα σκοπιανά ΜΜΕ το πολυπληθές συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία της γείτονος χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

15:28
Χρήστος Θ. Παναγόπουλος

Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος: Η Εκκλησία αρωγός στους μεγάλους αγώνες του Έθνους

Ενωτικό μήνυμα από την Εκκλησία της Ελλάδος μετέφερε ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, επιμένοντας ότι το συλλαλητήριο στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Επισήμανε ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» από τους γείτονες γίνεται με καθαρά αλυτρωτικές διαθέσεις.

15:22
Κώστας Τσιτούνας

Σε λίγο στο βήμα ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved