Σύλληψη Πόλας Ρούπα: Στο Εφετείο οδηγήθηκε η 48χρονη

Σύλληψη Πόλας Ρούπα: Στο Εφετείο οδηγήθηκε η 48χρονη

Ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών οδηγήθηκε η 48χρονη Πόλα Ρούπα, η οποία συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου στην Ηλιούπολη.

 Η Πόλα Ρούπα μετήχθη στο Εφετείο, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα που εκκρεμούσαν σε βάρος της από το 2012 οπότε με τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη παραβίασαν τους όρους που τους είχαν επιβληθεί για την άρση της προσωρινής -τότε- κράτησης τους.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2013 καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 50 ετών -εκτιτέα τα 25- για την αποκαλούμενη πρώτη υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας και σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, τον Απρίλιο του 2016 για πλημμεληματικές κατηγορίες στην δίκη για ενέργειες της οργάνωσης κατά το διάστημα που η ίδια και ο Μαζιώτης ήταν φυγόδικοι.

Το δικαστήριο έχει διαχωρίσει τις κακουργηματικές κατηγορίες που βαρύνουν την 48χρονη για αυτήν την δικογραφία -καθώς ήταν καταζητούμενη- και την είχε καταδικάσει για επιμέρους πράξεις πλημμεληματικού βαθμού.

Σε βάρος της επίσης εκκρεμεί επίσης και ένταλμα σύλληψης του Εφέτη Ειδικού Ανακριτή αρμόδιου για θέματα τρομοκρατίας για ενέργειες που της αποδίδονται ενόσω παρέμενε καταζητούμενη.

Πιθανολογείται ότι αμέσως μετά τον Εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα να οδηγηθεί και τσον Εφέτη ενώπιον του οποίου θα κληθεί να απολογηθεί για αυτές τις κατηγορίες.