ΕΛΛΑΔΑ

Κοινή μήνυση δήμου Αθηναίων και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τις καταστροφές στην Ερμού

Κοινή μήνυση δήμου Αθηναίων και Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τις καταστροφές στην Ερμού

Μηνυτήρια αναφορά για τις πρόσφατες καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι σε 67 εμπορικά καταστήματα της Ερμού, θα καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη, ο Δήμος Αθηναίων και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι αποφάσισαν να υποβάλουν οι ίδιοι την μηνυτήρια αναφορά, διότι οι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές φοβούνται για αντίποινα αν τυχόν προσφύγουν οι ίδιοι στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, τα συνεργεία του Δήμου, το ίδιο βράδυ που έγιναν οι καταστροφές, καθάρισαν τον δρόμο και «βοήθησαν τους απελπισμένους ανθρώπους να σώσουν ό,τι μπορούσαν».

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρήγας Αξελός, τόνισε ότι «ουδείς μπορεί να επικροτεί, ούτε να χαίρεται όταν βανδαλίζονται» περιουσίες.

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο επικεφαλής της, Νίκος Σοφιανός, έκανε λόγο για σχεδιασμένους βανδαλισμούς, ενώ σημείωσε ότι άσκηση βίας είναι και οι απολύσεις των 83 συμβασιούχων του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας» ζήτησε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες που υπέστησαν ζημιές, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη διάκριση των εξουσιών, με αφορμή τις δηλώσεις, το τελευταίο διάστημα, για την Δικαιοσύνη.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, από την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» κάλεσε τον δήμαρχο να συμπαραταχθεί με το αίτημα για την αποφυλάκιση της Ηριάννας και κατήγγειλε την κυβέρνηση που δεν έχει καταργήσει τον «τρομονόμο» και τον «κουκουλονόμο».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις