Πυροσβεστική Υπηρεσία: Πού υπάρχουν τώρα ενεργά μέτωπα φωτιάς

Πυροσβεστική Υπηρεσία: Πού υπάρχουν τώρα ενεργά μέτωπα φωτιάς

Καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι και σήμερα Πέμπτη (03/08) πολύ υψηλός, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή.

Κατά το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 39 δασικές φωτιές, οι περισσότερες από τις οποίες τέθηκαν έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο. Ήδη σήμερα η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει μια μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην Ηλεία.

Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι Σπετσών είναι σε ύφεση, οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο. Αυτή την ώρα επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρα τμήματα, και 1 υδροφόρο από την περιφέρεια.

Παράλληλα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, ενώ επιχειρούν τώρα 23 πυροσβέστες, 11 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα για την πλήρη κατάσβεσή της.

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει και για σήμερα πολύ υψηλός σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σήμερα, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Κορινθίας, Αργολίδας, καθώς και για τα νησιά Σκύρος, Μυτιλήνη, Χίος και Ψαρά.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων