ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι - Συγκλονιστική μαρτυρία: Με σπασμένο πόδι, μπουσούλαγα να μην με κάψει η φωτιά

Φωτιά Μάτι - Συγκλονιστική μαρτυρία: Με σπασμένο πόδι, μπουσούλαγα να μην με κάψει η φωτιά

Φωτιά Μάτι | Μαρτυρία: Σάλο προκαλεί η μαρτυρία ενός 81χρονου, ο οποίος αφηγείται τις δραματικές στιγμές που έζησε στις 23 Ιουλίου, όταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

«Με σπασμένο πόδι, μπουσούλαγα να μη με κάψει η φωτιά», λέει στον ΑΝΤ1 ο κ. Γιώργος και εξηγεί πώς η η οικιακή βοηθός έσωσε τη σύζυγό του αν και οι πανικόβλητοι πολίτες την καλούσαν να φύγει για να γλυτώσει από τη φωτιά.

«Πέντε η ώρα, πήρα την γυναίκα μου που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και την έβαλα στο αυτοκίνητο. Στα 200 μέτρα, δεν πήγαινε άλλο είχε κλείσει ο δρόμος. Εκεί, ήρθε ένα αυτοκίνητο πίσω από μένα και με τράκαρε με 100 χιλιόμετρα. Η κοπέλα που ήταν μέσα έχει 5 κατάγματα στα πλευρά της και η γυναίκα μου χτύπησε στο μάτι. Εγώ χτύπησα… Βγάλαμε την γυναίκα μου σέρνοντας και έσωσα και ένα κοριτσάκι 10 ετών που δεν είχε πού να πάει και το έβαλα μέσα στο αυτοκίνητο και το στείλαμε προς τη θάλασσα για να γλιτώσει…»

Έλεγαν στην οικιακή βοηθό μας: Φύγε να σωθείς και άσε την γυναίκα που δε μπορεί να περπατήσει. Και αυτή απάντησε: Δεν την αφήνω, θα καώ μαζί της! Στο μεταξύ εγώ είχα σπασμένο πόδι. Δεν είχα πατερίτσες, δεν είχα το πι, μπουσούλαγα και όπως ήμουν όρθιος, έβλεπα τη φωτιά που ερχόταν να με κάψει. Δεν μπορούσα να ανασάνω… Μπήκαμε σε μια πολυκατοικία και εκεί σωθήκαμε», είπε ο 81χρονος.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις σχετικά με τη φωτιά στο Μάτι