ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Μαυρίκου: Το πρόσωπο κλειδί και η ανησυχητική σιωπή των δραστών

Απαγωγή Μαυρίκου: Το πρόσωπο κλειδί και η ανησυχητική σιωπή των δραστών

Με την αγωνία των συγγενών του να έχει «χτυπήσει κόκκινο» και τους αστυνομικούς να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν όλα τα δεδομένα, εκτυλίσσεται η αρπαγή του Νίκου Μαυρίκου στον Πειραιά.

Έχουν περάσει έξι ημέρες (27/12/2018) από το καρτέρι που είχαν στήσει τέσσερις άνδρες κάτω από το σπίτι του επιχειρηματία στην ακτή Θεμιστοκλέους και οι δράστες ακόμα δεν έχουν επικοινωνήσει με τους συγγενείς του θύματος είτε να ζητήσουν λύτρα είτε για να τους αναφέρουν κάποιες άλλες απαιτήσεις τους.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί που έχουν στήσει το στρατηγείο τους στο σπίτι του επιχειρηματία, συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από άτομα του φιλικού και του επαγγελματικού περιβάλλοντος τους 51χρονου άνδρα, ενώ εξετάζουν καρέ – καρέ όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας από το σημείο της αρπαγής.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση, πλέον αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να λύσουν τους γρίφους που θα τους οδηγήσουν στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της αρπαγής. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν σαν βασικό τους μέλημα την ασφαλή επιστροφή του επιχειρηματία στο σπίτι του και μετά τη σύλληψη των δραστών.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι τέσσερις άνδρες που εκτέλεσαν την κινηματογραφική αρπαγή, είναι επαγγελματίες και δεν αποκλείεται μάλιστα να πρόκειται για αλλοδαπούς οι οποίοι πληρώθηκαν έναντι μεγάλης αμοιβής για να έρθουν στην Ελλάδα. Ετσι αφού έκαναν τη δουλειά αμέσως έφυγαν από τη χώρα.

Παράλληλα ερευνώνται όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες του επιχειρηματία, καθώς οι αστυνομικοί θέλουν να δουν εάν υπήρξε το τελευταίο χρονικό διάστημα κάποια διαμάχη του Νίκου Μαυρίκου με ανταγωνιστή του ή με πελάτη του.

Η οικιακής βοηθός του επιχειρηματία που τον συνόδευσε μέχρι το αυτοκίνητο του, το πρωινό της 27ης Δεκεμβρίου θεωρείται ένα από τα πρόσωπα κλειδιά της υπόθεσης, καθώς είδε του δράστες και έδωσε τις περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί οι δράστες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους συγγενείς του Νίκου Μαυρίκου. Φυσικά υπάρχει και το ενδεχόμενο οι άνθρωποι που τον άρπαξαν να διαπραγματεύονται με τον ίδιο επιχειρηματία και να τον αφήσουν ελεύθερο σε περίπτωση που έρθουν σε συμφωνία μαζί του.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές 2019: Κλείδωσε η ημερομηνία των εκλογών - Αιφνιδιασμός Τσίπρα