ΠΑΙΔΕΙΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Σχολεία: Όλα ανοιχτά για παράταση του σχολικού έτους

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Σχολεία: Όλα ανοιχτά για παράταση του σχολικού έτους

Σχολεία: «Λουκέτο» μπήκε από σήμερα σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν υποχωρούν στη χώρα μας, με την κυβέρνηση, ωστόσο, να κάνει το σχεδιασμό της για τα επόμενα βήματα.

H υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή μιλώντας στο Newsbomb.gr τόνισε ότι η παράταση του σχολικού έτους βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θα αφορά στον Ιούνιο και όχι τον Ιούλιο.

Προς το παρόν, σύμφωνα με την υφυπουργό δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση, με τις επιτροπές του υπ. Υγείας και την κυβέρνηση να βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις.

Όσον αφορά τις Πανελλήνιες εξετάσεις, η κυρία Μακρή ξεκαθάρισε στο Newsbomb.gr, ότι οι μαθητές θα κάτσουν στα θρανία στην ώρα τους, και οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν χωρίς καμία αλλαγή στο σύστημα που ισχύει σήμερα.

Ενώ, δεν θα διαφοροποιηθεί και η ύλη των εξετάσεων.

Τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της χώρας

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων ολόκληρης της χώρας θα μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες (από τις 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου) και οι μαθητές θα επιστρέψουν στην τηλεκπαίδευση.

Αιτιολογώντας τη συγκεκριμένη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων προς την κυβέρνηση, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας ότι το επιδημιολογικό φορτίο αυξάνεται παρά τα αυξημένα μέτρα και αφορά μεγάλες πόλεις και πυκνοκατοικημένες περιοχές, γι' αυτό η επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε τηλεκπαίδευση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις της, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε αναφέρει ότι όταν ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία, θα προηγηθούν αυτή τη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων, καθώς έχουν μείνει μεγαλύτερο διάστημα εκτός σχολικής τάξης.

«Το έχουμε πει επανειλημμένα ότι έχουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου. Πότε βέβαια θα ανοίξουν όλα τα σχολεία θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Παγκόσμιος συναγερμός - Συνεδριάζουν ΠΟΥ και EMA - Τι ισχύει στην Ελλάδα