ΕΛΛΑΔΑ

Στήριξη 2.180 παιδιών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το COSCO SHIPPING Charity Foundation

Στήριξη 2.180 παιδιών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το COSCO SHIPPING Charity Foundation
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο σύσφιξης των ελληνοκινεζικών σχέσεων με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το COSCO SHIPPING Charity Foundation, συνεργάζονται και υλοποιούν το πρόγραμμα «Children Included», με σκοπό την υποστήριξη 2.180 παιδιών, που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, απειλούμενες με κοινωνικό αποκλεισμό.

Σκοπός αυτής της συνεργασίας, 12μηνης χρονικής διάρκειας, είναι η υποστήριξη μαθητών ηλικίας 6 έως 18 ετών, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στοχεύοντας στη βελτίωση των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών, στην τόνωση της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης, καθώς και στην ανάπτυξη της συνεργατικότητας και του ομαδικού πνεύματος.

Συγκεκριμένα, θα δοθούν 80 υποτροφίες σε μαθητές της Γ' Λυκείου στην περιοχή του Πειραιά, σε συνεργασία με τα Δημόσια Λύκεια της περιοχής, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα προετοιμασίας τους για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του Ιουνίου του 2020. Η επιλογή των μαθητών θα γίνει τόσο βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων ευαλωτότητας, όσο και του βαθμού επίδοσης κατά την αποφοίτησή τους από τη Β' Λυκείου.

Επίσης, θα υλοποιηθούν 30 εκπαιδευτικές επιμορφωτικές και δημιουργικές δράσεις, οι οποίες θα απευθύνονται σε 2.100 παιδιά Δημοτικών & Γυμνασίων σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας, σε συνεργασία με τις σχολικές δομές. Οι δράσεις θα αφορούν την καινοτομία, τον αθλητισμό, το περιβάλλον και τον πολιτισμό και θα προταθούν από τα ίδια τα σχολεία. Η επιλογή θα γίνει σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υποβληθείσες προτάσεις.

Η διμερής συνεργασία έχει ως απώτερο στόχο τον εφοδιασμό των παιδιών με όλα εκείνα τα ερεθίσματα που κρίνονται απαραίτητα για την ανάπτυξη μίας υγιούς προσωπικότητας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις