ΥΓΕΙΑ

Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έσωσαν τουρίστρια με ανακοπή στην Ακρόπολη

Εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έσωσαν τουρίστρια με ανακοπή στην Ακρόπολη
Η τελετή για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής
INTIME NEWS

Σωτήρια ήταν η επέμβαση των εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε περιστατικό καρδιακής ανακοπής που υπέστη μια τουρίστρια, το Σάββατο (12/10/2019), στην Ακρόπολη.

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από δύο εθελόντριες του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., εκτελούσε βάρδια υγειονομικής κάλυψης στο χώρο της Ακρόπολης, όταν ειδοποιήθηκε από το προσωπικό φύλαξης για έκτακτο περιστατικό.

Οι εθελόντριες έσπευσαν άμεσα στο σημείο, έχοντας μαζί τους τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή (ΑΕΑ). Διαπίστωσαν ότι το θύμα, μια γυναίκα 65 ετών, αμερικανικής υπηκοότητας, δεν είχε τις αισθήσεις του, ούτε αναπνοή. Με τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, επήλθε επαναφορά αναπνοής και συνείδησης του θύματος. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε εγκαίρως και παρέλαβε τη γυναίκα με αναπνοή και μερική συνείδηση και αναχώρησε για το Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα».

Το Σάββατο πολλοί επισκέπτες βρέθηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, καθώς το πρωί έγινε η επετειακή έπαρση της ελληνικής σημαίας για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα κατοχικά στρατεύματα, στις 12 Οκτωβρίου 1944. Εκτός από τουρίστες, εκατοντάδες Αθηναίοι παρακολούθησαν την τελετή στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Βουλής, των κομμάτων και του Δήμου της Αθήνας. Λόγω της προσέλευσης, η ανάγκη υγειονομικής κάλυψης του χώρου ήταν αυξημένη. Χαρακτηριστικό είναι ότι το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. όταν κλήθηκε για την 65χρονη Αμερικανίδα, επέστρεφε στο Ιατρείο του Βράχου Ακροπόλεως από άλλο περιστατικό.

Επισημαίνεται ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, μετά από αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη προς τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό, έχει παρουσία στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από τον Ιούλιο του 2019, καθώς και στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, με κλιμάκια στελεχών και εθελοντών του Τομέα Νοσηλευτικής, καθώς και εθελοντών του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών για την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες και τουρίστες, που επισκέπτονται τους συγκεκριμένους χώρους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr