ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεταναστευτικό: Καρέ-καρέ η αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Μυτιλήνη

Μεταναστευτικό: Καρέ-καρέ η αποχώρηση των ΜΑΤ από τη Μυτιλήνη
ΑΠΕ ΜΠΕ

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη και τη Χίο τις τελευταίες δύο ημέρες, με την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ από τα νησιά, το πρωί της Πέμπτης (27/02), ούτως ώστε να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών - Το Newsbomb.gr είχε επισημάνει από εχθές 26/02/2020 με άρθρο παρέμβαση τον κίνδυνο να συμβεί κάποιο μοιραίο περιστατικό και την ανάγκη να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από τα νησιά. 

Τον δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα πήραν οι οκτώ από τις 17 διμοιρίες ΜΑΤ που βρίσκονται συνολικά στη Μυτιλήνη και τη Χίο, μετά από τις συγκρούσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στα δύο νησιά.

Οι πρώτες διμοιρίες μπήκαν ήδη στο πλοίο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Στη συνέχεια, το πλοίο θα περάσει από τη Χίο για να επιβιβαστούν και οι υπόλοιπες διμοιρίες και να ξεκινήσει η επιστροφή προς την Αθήνα.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Η κατάσταση στα νησιά ήταν «εκρηκτική» τις περασμένες ημέρες, με κατοίκους να αντιδρούν στην παρουσία των ΜΑΤ στο νησί και να διαμαρτύρονται έντονα για την κατασκευή κλειστών δομών προσφύγων στα νησιά.

Την Τετάρτη, εκτυλίχθηκαν σκηνές έντασης στη Μυτιλήνη, όπου τραυματίστηκαν συνολικά 43 αστυνομικοί -δύο εκ των οποίων σοβαρά- και 10 κάτοικοι στην περιοχή Καράβας.

Αντίστοιχη εικόνα αναβρασμού υπήρχε και στη Χίο, όπου εξαγριωμένοι κάτοικοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς μέσα στα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου διέμεναν και πέταξαν τα πράγματά τους από μπαλκόνια και παράθυρα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί το δρόμο της λογικής μετά τα εκτεταμένα επεισόδια σε Χίο και Μυτιλήνη και κάλεσε σε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο σήμερα (27/02/2020) στις 12 το μεσημέρι και το απόγευμα στις 17:00 σύσκεψη με Δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Στη σύσκεψη ωστόσο δεν έχει κληθεί ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μετά τις χυδαιότητες που φαίνεται να λέει σε βίντεο.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός είναι εξοργισμένος με τις δηλώσεις του κ. Μουτζούρη και ζήτησε από τους επιτελείς του Μαξίμου να μην τον προσκαλέσουν στην συνάντηση.

Προς το παρόν - κι αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι το απόγευμα - ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου τίθεται εκτός σύσκεψης.

Όπως είχε επισημάνει πρώτο το Newsbomb.gr σε άρθρο παρέμβαση, η εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά θα έφερνε τα αντίθετα αποτελέσματα. Ο Πρωθυπουργός αντιλήφθηκε εγκαίρως ότι το σχέδιο με τα ΜΑΤ σε Χίο και Μυτιλήνη οδηγούσε σε επικίνδυνες ατραπούς, γι' αυτό άλλωστε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης την απόσυρση των ΜΑΤ από τα νησιά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Βουτσάς: Αυτή είναι η περιουσία που θα κληρονομήσει ο γιος του

Σχετικές ειδήσεις