ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Εικόνες και βίντεο-ντοκουμέντα των τουρκικών προκλήσεων στις Καστανιές

Έβρος: Εικόνες και βίντεο-ντοκουμέντα των τουρκικών προκλήσεων στις Καστανιές

Εκτενής ρίψη χημικών σημειώνεται από το πρωί του Σαββάτου στις Καστανιές καθώς χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Η δημοσιογράφος Νεφέλη Σκαρλίδου βρίσκεται στον Έβρο και μεταδίδει για το Newsbomb.gr όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα επεισόδια στην περιοχή ξεκίνησαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου, γύρω στις 7:00, ενώ η κατάσταση είχε εξομαλυνθεί τα ξημερώματα. Τουρκικές και ελληνικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών, ενώ πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούσαν να περάσουν στη χώρα προκαλώντας ζημιές στον φράχτη.

Φωτογραφίες και βίντεο που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, δείχνουν Τούρκους αστυνομικούς να προετοιμάζονται, φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες, γεγονός που καταδεικνύει ότι γνωρίζουν τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού και αποτρέπουν κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων.

Δείτε βίντεο από τις Καστανιές:

Υπενθυμίζεται ότι επεισόδια σημειώθηκαν καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας στις Καστανιές με τις ελληνικές δυνάμεις αν αποκρούουν διαδοχικές επιθέσεις προς τα ελληνικά σύνορα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 7 Μαρτίου έγιναν επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας με στόχο να διασπαστεί ο φράχτης που έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα σύνορα της και που καθημερινά ενισχύεται όχι μόνο από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και του στρατού αλλά και με ειδικές υπερκατασκευές που μεταφέρονται από τεράστια φορτηγά του ελληνικού στρατού.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για τον Έβρο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητη πρόκληση Σοϊλού: Αυτό είναι ακόμη η αρχή - Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να φυλάξει τα σύνορα

Μεταναστευτικό - Αποστολή Newsbomb.gr στη Μυτιλήνη: Εν αναμονή εντολών το αρματαγωγό «Ρόδος»