ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Οι Έλληνες δεν συμμορφώθηκαν ούτε το Σάββατο - Το σενάριο της καθολικής απαγόρευσης

Κορονοϊός: Οι Έλληνες δεν συμμορφώθηκαν ούτε το Σάββατο - Το σενάριο της καθολικής απαγόρευσης

Όλο και πιο κοντά στο καθολικό lockdown φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς ούτε το Σάββατο οι Έλληνες σεβάστηκαν τα μέτρα που ελήφθησαν για την προστασία τους από τον φονικό ιό. Οι εικόνες που έκαναν το γύρο του Διαδικτύου με δεκάδες συμπολίτες μας - όπως κατέγραψε το Newsbomb.gr - να τρέχουν ο ένας δίπλα στον άλλον, να παίζουν ρακέτες και να συγκεντρώνονται στις πλατείες, προκαλούν απογοήτευση.

Για ακόμα μία φορά - ίσως την τελευταία - το απόγευμα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έκρουσε το καμπανάκι στον ελληνικό λαό ότι «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας» και ότι «οι στιγμές είναι κρίσιμες».

«Στο χρόνο που πρέπει θα λάβουμε όποια μέτρα επιβάλλεται να ληφθούν», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και κάλεσε όσους δείχνουν «αντικοινωνική συμπεριφορά» να ακολουθούν τα μέτρα της κυβέρνησης. Λίγο αργότερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ζήτησε να μην υπάρξει εφησυχασμός, «ώστε να συνεχίσουμε να είμαστε σε μια καλύτερη πορεία, απ' ό,τι είναι άλλες ευρωπαϊκές χώρες» και προειδοποίησε με τη σειρά του ότι «εάν χρειαστεί, θα υπάρξει και απαγόρευση της κυκλοφορίας».

Άλλωστε, αν ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του είδαν τις σημερινές εικόνες από Φλοίσβο, Τρίκαλα και Ρόδο, σίγουρα δεν θα είναι ευχαριστημένοι!

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα εφαρμοστεί – Ποιοι θα κυκλοφορούν

Ας θυμηθούμε τι έγινε σήμερα...

Το Newsbomb.gr βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και, όπως θα δείτε και στην παρακάτω gallery, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αγνόησαν τις εκκλήσεις των ειδικών και αποφάσισαν να απολαύσουν τον ήλιο στις παραλίες σαν να μη... συμβαίνει τίποτα!

Δείτε τις εικόνες:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Αψήφησαν τα μέτρα - Βγήκαν για μπάνιο και βόλτες στις παραλίες της Χαλκιδικής

Για ακόμη μια ημέρα, πολλοί πολίτες από την Θεσσαλονίκη, παρά τα μέτρα και τις συστάσεις της κυβέρνησης για τον κορονοϊό, βγήκαν για βόλτα στις παραλίες της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, πολλοί είναι εκείνοι που τις τελευταίες μέρες έχουν ανοίξει τα εξοχικά τους και μένουν σε αυτά λόγω του Σαββατοκύριακου.

Λειτουργούσε λαϊκή αγορά στη Ρόδο

Με παρέμβαση των αρμοδίων αστυνομικών αρχών της περιοχής αλλά και του Δήμου της Ρόδου, σταμάτησε σήμερα (21/03) λίγο μετά τις 11, η λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς που είχε ξεκινήσει από τις 7 περίπου το πρωί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Η λειτουργία της αγοράς ξεκίνησε με ελάχιστους παραγωγούς, αλλά δεκάδες ήταν οι συμπολίτες μας και κυρίως οι ηλικιωμένοι που έσπευσαν (παρά την απαγόρευση και τις οδηγίες των αρμοδίων) να κάνουν τις αγορές και τις προμήθειές τους.

Το γεγονός προκάλεσε αρνητικά σχόλια και σφοδρές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, καθώς πολλοί αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος και επιτήρηση των μέτρων που αποφασίζονται και σχεδιάζονται σε κεντρικό επίπεδο και να μπαίνει η τοπική κοινωνία σε τέτοια δοκιμασία.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Τρίκαλα: Το περιπολικό φώναζε κι οι παππούδες…δεν έφευγαν από την πλατεία

Φαίνεται πως ορισμένοι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως ο κορονοϊός παραμονεύει παντού και απειλεί κυρίως αυτούς, και δεν υπακούν στις εκκλήσεις των Αρχών

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, περιπολικό της Αστυνομίας στο κέντρο των Τρικάλων καλούσε τους πολίτες μέσω ηχογραφημένου μηνύματος στο μεγάφωνο, να μείνουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σε μία προσπάθεια να επιβραδυνθεί η διασπορά του κοροναϊού.

Όμως, όπως κατέγραψε το TV10.gr, ενώ το περιπολικό βρισκόταν πάνω στην κεντρική πλατεία της πόλης και παρά τις εκκλήσεις, δύο ηλικιωμένοι που καθόταν στα παγκάκια, μάλλον δεν ήθελαν να καταλάβουν και συνέχιζαν τον… χαβά τους και την κουβεντούλα τους!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Αυτοί είναι οι ασθενείς στην Ελλάδα - Πόσοι νοσούν σε κάθε νομό (Χάρτες & πίνακες)