ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Μήπως έχεις τον ιό και δεν το ξέρεις; Το πρώτο σημάδι σε ασυμπτωματικούς ασθενείς

Κορονοϊός: Μήπως έχεις τον ιό και δεν το ξέρεις; Το πρώτο σημάδι σε ασυμπτωματικούς ασθενείς

Κορονοϊός:  Αγωνιούν οι πολίτες για την εξάπλωση του ιού.

Σε κάποια από τα συμπτώματα που φέρονται να συγκαταλέγονται σε αυτά του κορονοϊού αναφέρθηκε σήμερα κατά την διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid 19, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανάμεσα στα συμπτώματα του ιού φαίνεται πως συγκαταλέγεται και ένα συγκεκριμένο που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Δείτε στην gallery ποιο είναι αυτό το σύμπτωμα - σημάδι:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

«Αν και είναι πολύ νωρίς για τη διεξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων από την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, σε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις, είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας» αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο χειρουργός ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Αρτόπουλος.

Η ανοσμία, όπως εξηγεί, κατά τη διάρκεια μιας απλής ίωσης είναι συνηθισμένη και αναμενόμενη, λόγω της ρινικής συμφόρησης και της αδυναμίας των οσμών να φτάσουν στην οσφρητική σχισμή όπου βρίσκεται το αισθητήριο όργανο της όσφρησης. Βεβαίως υπάρχουν και τα περιστατικά που παρουσιάζουν ανοσμία χωρίς ρινική απόφραξη νευρογενούς αιτιολογίας.

«Η αντικειμενική εκτίμηση της όσφρησης δεν είναι εύκολο να μετρηθεί, καθώς είναι υποκειμενική αίσθηση. Ωστόσο, η ανακοίνωση της Βρετανικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας μπορεί να βοηθήσει την επιστημονική κοινότητα για καλύτερη γνώση του ιού και τους ασυμπτωματικούς ασθενείς να πάρουν έγκαιρα μέτρα προφύλαξης, για να μη μεταδώσουν τον ιό σε άλλα άτομα» προσθέτει ο κ. Αρτόπουλος.

Τι να κάνετε

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βρετανικής Εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας, αν κάποιος διαπιστώσει οποιαδήποτε διαταραχή της όσφρησης, χωρίς την παρουσία άλλων συμπτωμάτων, θα πρέπει:

-Να επικοινωνήσει άμεσα με τον γιατρό του

-Να αυτοπεριοριστεί για 7 ημέρες

-Να μην πάρει κορτιζόνη από του στόματος (εκτός αν βγει αρνητικό το τεστ COVID-19),

-Να μη χρησιμοποιεί ρινικά σπρέι λόγω κινδύνου διασποράς στον αεραγωγό, αλλά να προτιμά αποσυμφορητικές σταγόνες ή γέλη (gel)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πρωτόγνωρες εικόνες από τους άδειους δρόμους της Αθήνας

Σχετικές ειδήσεις