ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Πρωτοφανείς εικόνες σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ - Συνωστισμός παρά την απαγόρευση

Κορονοϊός: Πρωτοφανείς εικόνες σε φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ - Συνωστισμός παρά την απαγόρευση
INTIME NEWS

Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με περιοριστικά μέτρα να βάλει ένα τέλος στο συγχρωτισμό που ευνοεί τη μετάδοση του κορονοϊού, έξω από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας σχηματίζονται ουρές από κόσμο που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του Covid-19 στη χώρα μας και να μπορέσει να ανταπεξέλθει το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτή την υγειονομική κρίση, η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά μέτρων για την προστασία των πολιτών.

Παρά λοιπόν την απαγόρευση κυκλοφορίας που μέχρι στιγμής εφαρμόζεται ικανοποιητικά δεν λείπουν και οι… παραφωνίες. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που κατέγραψε ο ΣΚΑΪ έξω από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στο βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού, όπως θα δείτε παρακάτω, φαίνεται ότι έξω από το φαρμακείο έχουν σχηματιστεί ουρές από χρόνια πάσχοντες ή συγγενικά τους πρόσωπα που σπεύδουν να παραλάβουν τα απαραίτητα φάρμακά για την ασθένεια τους.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΡΟΝOΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η εικόνα του Covid-19 στην χώρα μας

Πέντε θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό στην χώρα μας. Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, την Πέμπτη (26/03), η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορονοϊό στη χώρα είναι τα 73 έτη, ενώ από αυτούς οι 22 είναι άνδρες και 5 γυναίκες.

Αν και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις θανάτους, λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστό ότι ένας 88χρονος άνδρας είναι το 27ο θύμα της νόσου.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, 188 ασθενείς βρίσκονται σε τουλάχιστον 20 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια. Πριν από τρία 24ωρα ο αριθμός των νοσηλευόμενων ήταν 134. Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Οι ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ανέρχονταν μέχρι χθες σε 57, εκ των οποίων διασωληνωμένοι ήταν οι 54. Οι περισσότεροι είναι άνδρες και έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών ανέρχεται στα 892, με τα 71 να προστέθηκαν χθες στον σχετικό κατάλογο. Τα θύματα ήταν 27, έως και χθες αργά το βράδυ, εκ των οποίων οι 22 άνδρες, με υποκείμενο νόσημα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η έρευνα που ανατρέπει όλα τα δεδομένα - Τι υποστηρίζουν οι Κινέζοι

Θρήνος στον ελληνικό κινηματογράφο: Πέθανε ο Αντώνης Παπαδόπουλος