ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Στους 29 οι νεκροί στην Ελλάδα - Αυτός είναι ο άνδρας που κατέληξε στην Καστοριά

Κορονοϊός: Στους 29 οι νεκροί στην Ελλάδα - Αυτός είναι ο άνδρας που κατέληξε στην Καστοριά
INTIME NEWS

Κορονοϊός: Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς - «Είμαστε δέκα ημέρες μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα»

Ένας ηλικιωμένος άνδρας άφησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (28/03), την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο της Καστοριάς, ανεβάζοντας τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, στα 29.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο άτυχος άνδρας είχε μπει στο νοσοκομείο στις 24 Μαρτίου και διαγνώστηκε με κορονοϊό. Παράλληλα έκανε, όπως είπε, αιμοκάθαρση ενώ δεν ήταν νεφροπαθής καθώς παρουσίασε μια λοίμωξη.

Ο 79χρονος άνδρας είναι το πέμπτο θύμα του φονικού ιού στην Καστοριά και ο κ. Σαββόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή.

«Έχουμε 39 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μια περιφέρεια που δεν ξεπερνά τις 42.000 σε πληθυσμό. Δεκατέσσερις νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καστοριάς και 25 Καστοριανοί έχουν διακομισθεί και νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη», επεσήμανε.

«Είμαστε στο κόκκινο», πρόσθεσε, «βρισκόμαστε 10 ημέρες μπροστά από την υπόλοιπη Ελλάδα».

966 τα κρούσματα στη χώρα

Χθες, ανακοινώθηκε ότι δύο ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Με το νέο θύμα του κορονοϊού σήμερα στην Καστοριά, ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 29 εκ των οποίων, οι 24 είναι άντρες και οι 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε την Παρασκευή (27/03) ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ήταν 74, την Παρασκευή (27/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 966.

Αυτή τη στιγμή, 66 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπεία διασωλημένοι είναι οι 65 ενώ 52 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 13.400 εργαστηριακά δείγματα.

Μήνυμα αισιοδοξίας αποτελεί το γεγονός ότι τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό αποσωληνώθηκαν από τη ΜΕΘ. «Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «η πορεία της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας συνεχίζεται, με κάποιες περιοχές να υποφέρουν περισσότερο από τον ιό και τη διασπορά του και κάποιες που θα ακολουθήσουν, αν δεν συνεχίσουμε την επαγρύπνηση και την προσεκτική τήρηση των μέτρων. Τα μέτρα μας αφορούν όλους το ίδιο. Ο πόλεμος συνεχίζεται».

«Κανένας μας δεν έχει ανοσία στον ιό, η επιστροφή στην πατρίδα δεν διασφαλίζει από την έκθεση στον ιό ή τη διασπορά του», υπογράμμισε επίσης ο λοιμωξιολόγος.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Συμπτώματα και μετάδοση - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Χαρδαλιάς: Οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες

Η μάχη εναντίον της νόσου του κορονοϊού συνεχίζεται και παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, τόνισε κατά τη χθεσινη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε κατηγορηματικά πως οι επόμενες εβδομάδες είναι σημαντικότατες και δεν υπάρχει χώρος για κανέναν εφησυχασμό.

Κάθε μέρα πρέπει να βγαίνουμε νικητές και ο τρόπος είναι ένας, μένουμε στο σπίτι, υπογράμμισε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ελπιδοφόρα αποκάλυψη από Έλληνα καθηγητή: Ο εχθρός δεν είναι πλέον αόρατος

Κορονοϊός: Μόνο στην Ελλάδα αυτά - Έσπασε την καραντίνα - Ποιος τον κατέδωσε;